Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
NISSAN
Nissan Ariya Forum • Nissan Ariya 63/87 kWh
Moje wrażenie z Aryia 63 KW
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mariuszelectro, post: 245437, member: 3687"] Przeanalizowałem profile drogi na których auto nie dało rady w obu przypadkach średnie nachylenie drogi przekraczało 24%, podkreślam średnie. w niektórych miejscach mogło być więcej. A więc powolna jazda z prędkością poniżej 20 km/h lub około, w czasie około 5-10 minut przy nachyleniu średnim pow 20% wykańcza układ napędowy Nissana bo się przegrzewa silnik. Słabo to wygląda…… zwykłe benzynowe auta nawet tego nie zauważają i bez żadnego problemu pokonują takie drogi. Dealer od którego kupiłem te auto twierdzi że inne elektryki też nie dają rady (o ile nie mają dwóch silników), i że to normalne……, to tak na pocieszenie. Przepuszczam że jeżeli czas przejazdu zmieściłby się w czasie powiedzmy 2-3 minut to by dał radę. Taka przykra niespodzianka….. Trochę rozumiem, kiedyś jak projektowałem falowniki to pamiętam że, co z tego że silnik ma stały duży moment obrotowy od zera, jasne, ale grzał się strasznie przy niskich obrotach . Z reguły wentylator chłodzący osadzony na wale silnika ma byt małą wydajność i chłodzenia brak. Musi być zewnętrzne chłodzenie silnika bo się po prostu spali. Nie wiem jak to jest w samochodach, ale jeśli jest to ten sam problem to……. Kiepsko. Jeżeli nie dali niezależnego chłodzenia silnika. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
NISSAN
Nissan Ariya Forum • Nissan Ariya 63/87 kWh
Moje wrażenie z Aryia 63 KW