Możliwa obniżka cen TM3

Michal

Moderator
229k za TM3AWD ?!?

elektryk

Pionier e-mobilności
Wg mnie chodzi o to, żeby wygenerować zasięg/artykuły o tym, pewnie wystawili kilka sztuk w takich cenach, a reszta pójdzie po wyższej.

Michal

Moderator
Raczej chcą wypchnąć rezygnację za gotówkę do końca kwartału.

elektryk

Pionier e-mobilności
No tylko, że to raczej oferta tylko dla kogoś kto rejestruje w Wawie, raczej trudne do ogarnięcia (ale nadal możliwe!) logistycznie z FedExem po drodze i dojazdem na odbiór.

Michal

Moderator
Dla chcącego nic trudnego. Zarejestrować możesz wszędzie.

krzyss

Pionier e-mobilności
No tylko, że to raczej oferta tylko dla kogoś kto rejestruje w Wawie, raczej trudne do ogarnięcia (ale nadal możliwe!) logistycznie z FedExem po drodze i dojazdem na odbiór.
Za 10kzl to bym przyjechal osobiscie, odebral papiery i pojechal se zarejestrowac.
TM3LR za 230kzl to najnizsza cena kiedykolwiek… zreszta TM3 za 191kzl tez :)
I na to wchodzi Seres za 175kzl caly na bialo… ja nie wiem jak chinczycy chca nas zawojowac ;)

tomA

Posiadacz elektryka
Tylko takich strzałów (super cen) będzie kilka nie sądzę żeby tesla aż tak drastycznie obniżyła cenę jak teraz że by się pozbyć z placu samochodów, mogę tylko przypuszczać że ceny pozostaną a jak wyjdzie nowy model 3 to będzie taka cena jak byłam wcześniej czyli około 249 najtańszy model trójki. Ale to takie moje dywagacje poranne🤪

Michal

Moderator
Cena litu spadła o połowę. Uprościli produkcję i nadal to robią. Jest jakaś szansa na obniżki cen jeśli nie będzie popytu przy tych.

Michal

Moderator
Oczywiście masz rację, przy czym na cenę auta składa się wiele czynników. Moim zdaniem zmiany cen Tesli odzwierciedlają właśnie trendy w cenie materiałów i koszcie produkcji. Do tej pory właśnie nawet pomimo 5x wzrostu cen litu, udawało im się w minimalnym stopniu podnosić ceny aut, bo cały czas pracują nad zmniejszaniem kosztów produkcji, dlatego teraz przy spadku cen materiałów składowych i spadku popytu widzę szansę na obniżki cen samochodów.