Odwróćmy "horyzont zdarzeń" i zamiast szcześciarza obróbmy mu dupe twierdząc , żeby nie było go stać , zmałpował pomysł , ale dopiero jak stanialo, kupił aby nie być gorszym bo taniej itd...

Ale wiadomo Bidok, Zazdrośnik i gdyby nie fart to sam by tego nie zrobił - pewnie żona kazała ?.....
...itd itp ...Byleby zasnąć ...
Po prawdzie : raczej to normalne , że pierwsi albo mają promocję i są piersi więc to liderzy albo też przepłacają za nowość ?
Zaś ci drudzy, mogą mieć albo drożej j albo taniej .
Pierwsi zamawiający na ślepo w S i X mieli tanio ale to po latach sie okazało , drudzy jak ja już mieli drogo ale dawali szybko i nie bylo wiadomo jak to potrwa długo ?.
Nastepni mają taniej a może kolejni będą mieli inne wersje tego auta ? Lepsze gorsze chgw ?
Tak to jest , dlatego niektórzy samochody zmieniają często i np 80 000 km gwaracji jest akurat dla nich OK . Ogądałem na YT filmik gdzie pośrednik/ hamdlarz drogimi autami Merca Gelendę za ok 1 200 000 cena salonowa, sprzedal napalonemu za 200 tyś więcej ,, tylko dlatego że byla "od ręki".
Tak wrobiono kupujacych w tym mnie w FSD u nas . W USA troche jednak ludzi ma lepszą zabawę za mniejsze pieniądze .
Generalnie potanienie modelu mniej boli jak kupno tuż przed dużym liftingiem, gdzie inaczej blachy powyginano , zmieniono światelka i od razu wiadomo kto ma starą, a kto nową wersję ..
I to kwestia czasu i krótki moment samej zmiqny, potem wszyscy zapominają .
W Tesli tego liftingu tak nie widać , a do tego ludzie tej marki jeszcze nie rozpoznają .
Zresztą to wali tych wszystkich , co mają innej marki samochody .
Kompletnie np mi nic nie mowią np oznaczenia modeli BMW czy jakiś KIi Peugeota itp , bo to nie moja bajka.
Trzeba się nauczyć oceniać samochody , jak jest bardziej powszechne w cywilizacji zachodniej na samochody fajne czy niefajne , reszta jest drugorzędna .
Ja już czekam na CT i cienko to widzę, ale może doczekam możliwości klikniecia? Tam będą jazdy w komentarzach. Będzie się działo Yoke i ekran dotychczasowych Tesli to pikuś .