Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Możliwa obniżka cen TM3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 89294, member: 89"] [USER=1600]@Teslowychopak[/USER] (raczej BMWowychopak) Chyba jesteś trochę słaby z matmy, to wyjaśnię Ci trochę jak to działa. Jak ktoś kupił auto za powiedzmy 260k, a teraz cena jest 240k, to ok wartość odsprzedaży spadła od razu, ale gość ma teraz takie opcje: [LIST=1] [*]Jeśli chce zostać przy Tesli i zmienić niedługo auto, to ceny nowych też mu spadły, więc w sumie to niewielka różnica dla niego, bo sprzeda za te 20 tys mniej, ale kupi następne auto też za 20 tyś mniej. [*]Jeśli chce zostać ze swoim autem na dłużej, to w sumie niewielka różnica, bo spadek wartości starego auta i tak będzie na tyle duży, że cena nowego ma nie niego niewielki wpływ. [*]Jeśli chce zmienić markę, to najprawdopodobniej po tych ruchach Tesli też będzie do przodu, bo inne marki też będą musiały w końcu zacząć obniżać ceny, bo kto przy zdrowych zmysłach kupiłby teraz coś innego :p [/LIST] Ten Twój kumpel "zarobił na BMW", bo ceny nowych tak strzeliły do góry, a z tego też wynika, że nie kupił następnego BWM, bo wtedy by w sumie stracił :p Ja kupiłem w grudniu 2020 za ~240 tys i ok, mogłem w szczycie rok temu pewnie sprzedać też za 240 tys, bo nie było aut i ceny poszły w górę, ale co z tego jak byłbym bez auta przez rok i czekałbym czy może ceny spadną czy nie :p Ja Kupując auto planowałem sprzedać je po 2-3 latach za 200 - 210 tys i dla mnie nic się nie zmieniło ;) Bo w życiu to trzeba mieć mózg i jajca. Mózg do liczenia i jajca do pogodzenia się z tym, że źle się policzyło :D [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Możliwa obniżka cen TM3