Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Halisep, post: 214798, member: 1684"] A miało być. Zapowiadane "już w przyszłym roku" odkąd kupiłem swoją Teslę, czyli przełom 2016-2017. Ile miliardów Tesla zarobiła na naiwności klientów? Hasła typu "kupuj teraz taniej, bo jak już będzie prawdziwe FSD, to podrożeje." Ja się nabrałem. Nie robi w balona, bo po prostu ma w głębokim poważaniu. Ale ja rozumiem taką postawę w naszym kraju. Tak jak u innych marek. Co nie znaczy, że nie należy auta serwisować. Pakiety u innych marek to średnio 500zł/rok. A dodatkowo porównując różnice w kosztach ubezpieczenia legacy vs tesla, to nadal legacy wychodzi taniej. Fajność z jazdy to pojęcie względne. Aktualizacje map i softu? To przecież częsta praktyka. Ale dodam kilka rzeczy od siebie, które (oprócz powyższych) mocno zniechęciły przez lata: 1. Jakość serwisu. Nie dość, że miałem do niego 300km w jedną stronę, to często musiałem wracać na poprawki. Do tego fatalna obsługa, zgubione kluczyki, brak kontaktu... 2. Setki milionów dolarów wyciągniętych od klientów na preordery nieistniejących samochodów pokroju Roadstera 2 albo Plaid+ (na oba się nabrałem i wpłaciłem zaliczkę). 3. Kolejne setki milionów zebrane na Cybertrucka i Semi. Pierwszy opóźniony o 4 lata i nie spełniający pierwotnych obietnic (zasięg, cena), a drugi opóźniony póki co o 5 lat i nadal w fazie prototypu. Dziwny zbieg okoliczności, że wszystkie te modele były zapowiedziane w czasie najtrudniejszego momentu firmy z punktu widzenia finansowego. Trzeba przyznać otwarcie, że te preordery uratowały firmę. 4. Namiotowe fabryki bez klimatyzacji. Tu chyba nie trzeba nic dodawać. Więc jeszcze raz. Jeśli Twoim głównym motywem jest chciwość i robienie klienta w balona, to moim zdaniem wybierasz kiepskie remedium i lądujesz z deszczu pod rynnę. Auta fajne, mogące dawać frajdę i myślę, że to powinien być główny powód zakupu. A dodawanie do tego pobudek ideowych, to chyba taka trochę naiwna próba przekonania samego siebie. Ja nie trzymam urazy do tesli, bo teraz wiem, że byłem po prostu młody i szczerze wierzyłem w wywracanie stolika. Naiwnie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział