Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="chris89, post: 229299, member: 3617"] Są podejmowane inicjatywy. Po 3 latach wojny? Po Krymie? Świetne tempo. Rozczłonkowanie jest dobre. Jak dojdzie do utworzenia wspólnej armii to ta sama armia będzie narzucać praworządność w krajach UE. Rumunia już przykładem. Lewactwo jest spokojne dopóki to oni rządzą, później się zaczyna. Na swoje opinie masz dane? To moja opinia na podstawie mojej wiedzy. Gospodarkę oceniam głównie przez uprzemysłowienie. Gdyby nie cała biurokracja to żyłoby się wszystkim o wiele lepiej. Nie widzisz ile gotówki idzie na zielony ład kiedy Chiny w tym czasie otwierają kolejne elektrownie węglowe, równocześnie inwestując w zieloną energię? Za 10 lat będzie ich stać przeskoczyć od tak na źródła odnawialne. My zaczynamy od tylu. Wpierw niszczymy własny przemysł, a potem zabieramy się za ekologię. Systemy wojskowe mamy, tak jak mówisz nie we wszystkich dziedzinach. Nie rozumiem dlaczego nie wspieramy się wzajemnie, ale wiem, że to co chce nam zafundować obecnie EU to będzie zakup sprzętu z Niemiec i Francji. Polska powinna postawić na własne rozwiązania. Zakrętki do butelek to tylko przykład. Zdajesz sobie sprawę z tysięcy regulacji wprowadzanych przez UE? Tysięcy bzdurnych regulacji? Mam wrażenie, że Ci ludzie żyją w jakimś fantazjalandzie. Powinniśmy upraszczać biurokrację, wspierać rozwój europejskich firm, inwestować w AI, w eksplorację kosmosu, w technologie, a nie narzucać wszędzie zielony ład i mówić, że planeta płonie. Nic nie płonie. Tak Stany korzystają przez chociażby dolara czy zakupy sprzętu od nich jednak jak widać, nie są na tym tak do przodu skoro chcą tym ryzykować. Wiedzą też, że jeśli UE będzie parła dalej w kierunku, w którym idzie to nie będzie z niej żadnego sojusznika. Pamiętasz tę całą pomoc dla Ukrainy? Niemcy hełmy wysyłali. Śmiech na sali. Brytania czy Niemcy nawet nie mają militarnie czym zabłysnąć. Co oni tam mają, po 150 tys. żołnierzy? Ukraina ma na froncie bodajże milion w tej chwili. Jakby po 2014 roku UE zamiast się bawić w nowe śmieszne regulacje zajęła się przemysłem i militaryzacją to by wysłali taki sprzęt na Ukrainę, że rzeczywiście mogliby z Hołownią wgniatać Putina w ziemię. Gdyby tylko byli przygotowani. I USA to widzi, że żadnego pożytku z nas nie ma. Dali nam pstryczka w nos i teraz zobaczymy co się wydarzy, czy Europa się obudzi czy za 5 lat Rosja pójdzie po kraje bałtyckie. Bez tego pstryczka nic by się nie zmieniło. Trump prosił wiele razy o zwiększenie zbrojeń. Wszyscy mieli go w dupie. To przyszedł i podziękował. Ile można prosić? Co z tego, że ktoś to widzi z wrogich państw? Co miał zrobić? Dalej się prosić? Rosja nie ma żadnego potencjału militarnego w porównaniu do USA. Prócz broni atomowej. Ile USA jeszcze mają inwestować by zmniejszać potencjał Rosji kiedy powinny to robić głównie państwa UE? USA ma Chiny, Tajwan do ogarnięcia, co Europa tam robi z kolei? Co Europa robi na całym świecie gdzie USA inwestuje w bezpieczeństwo? Bo kilka razy z Francją czy Brytania naloty robili na Hamas? Wietnam był dawno temu i nie rządził wtedy Trump. On będzie tam gdzie będzie kasa, a nie tam gdzie będzie organizacja charytatywna. I Polska powinna się zachować tak samo. Więc Twoje ostatnie kilka punktów. Znaczenie dla mojej rodziny ma inflacja, Ukraińcy zalewający nasz kraj, bezpieczeństwo na ulicach, wydatki Polski na pomoc Ukrainie, przekazanie im sprzętu wojskowego. Wszystko za nic, za nawet cholerne dziękuję. Nie uważam, żeby USA źle wyszło na tym liściu zaleskiego. Gość wchodził już wszędzie jak do siebie, jeśli tego nie widzisz to nie mój problem. Nasz rząd powinien stawiać sprawę jasno od początku wojny. Pomoc? Oczywiście, macie 24h na to, to, to i to i pomoc będzie. Jakąkolwiek agresja słowna ze strony Ukrainy w kierunku Polski - pomoc odcięta. Nasz rząd zamknął granicę na zboże z Ukrainy i wtedy Zaleski skarżył się na nas w UE, prawda? Po tych wszystkich darowiznach nagle staliśmy się pomocnikami Putina. Tak się okazuje wdzięczność? Flagi banderowców? Obejrzyj chociażby film Mentzena z wizyty na Ukrainie. Jest też taka kobieta, Psychologia Relacji na yt. Sama mówiła, że by im nie pomagała bo Ukraińcy są niewdzięczni. Pochodzi z Ukrainy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział