Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Najlepszy elektryczny suv/crossover?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="OldSeb, post: 234927, member: 3190"] Co prawda szukam sedana/liftbacka ale ze względu na mizerną podaż tego typu konstrukcji analizuję również segment SUV-ów czy też Cross-Nie-Wiadomo-Co-To-Jest. Których nie chcę: - koreańce (Kia, Hyundai) - kontrowersyjna stylistyka (do przełknięcia jeszcze), brzydka historia z padającymi ICCU na którą zdaje się nadal producent nie ma recepty, łatwe w kradzieży (to podobno za dodatkowa kasę można rozwiązać) - Ariya - wysokie zużycie energii i podobno jakąś dziwna i przestarzała konstrukcja silnika, brak one-pedal, napęd na przód - Peugeoty - kokpit do bani, napęd na przód, za wysoka cena, brak one-pedal, konwersja ze spalinówek - Tesla Y - nie chce i już, nie ma co rozwijać tematu bo już wylano na ten temat tyle wody że wystarczy - Id.4 - z zewnątrz ok, w środku porażka stylistyczna, brak one-pedal Którymi mógłbym jeździć ale beretu mi nie zrywają: - Skoda Enyaq (Elroq jest bez sensu bo kosztuje prawie tyle samo za wyposażenie które jest mi potrzebne) - pasuje mi w nim wszystko oprócz ceny, braku one-pedal i tego dziwnego zamieszania z bateriami (rzekomo aktualnie montują jakieś gorsze ale to okres przejściowy) - Ford Explorer - to samo co Enyaq, dodatkowy plus - gwarancja 8 lat na cale auto + 8 lat kontraktu serwisowego czyli spokojna głowa na 8 lat co jest nie do przecenienia. Dodatkowy minus za dużo plastiku w środku jak za takie pieniądze, spore zużycie energii przy wyższych prędkościach Auta którymi mógłbym jeździć choćby dziś: - brak Reasumując - najbliżej mi do Enyaqa, jak będzie do pomacania i jazdy próbnej to pójdę do jakiegoś dilera na poważną rozmowę o cenach. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Najlepszy elektryczny suv/crossover?