Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="SokolEV, post: 199855, member: 3784"] Z Dory chodziło mi o pewną rybkę o pamięci dobrej, ale krótkiej. Anyway. Jeśli chodzi o flotę w Tesli, no zniżki są, nie są duże, ale są. Nie sądzę, że dla Tesli w Polsce (albo nawet w ogóle) targetem są floty. W związku z tym też dla flot Tesla nie jest targetem. Flota potrzebuje przede wszystkim serwisów i dlatego też dostaje sowite zniżki od producentów, którzy później sobie to odbijają, bo z każdą pierdołą flota leci do ASO. Tesla ma inny model, nie ma serwisów, a wręcz nie zachęca nawet klientów do wizyty w serwisach, więc nie może też dawać wysokich zniżek. Przykład anegdotyczny, pracowałem kiedyś w BIG4 i jako pracownik miałem do 30% zniżki na niektóre marki aut, od których mieliśmy flotę. Sama flota możliwe, że miała jeszcze więcej. Ale tak to jest jak masz flotę na kilkanaście tysięcy aut. Zatem podsumowując dyskusję o grupie VW, bo o tym ona była od początku ;), VW/Skoda nie musi brać flotowców czy dużych firm pod uwagę przy ustalaniu cen swoich modeli, bo dla tych flotowców może po prostu dać wyższy rabat. Ceny katalogowe są ustalane pod klienta indywidualnego i JDG/SC. Tesla jest tutaj bardziej specyficzna (chociaż jak wspomniałem wyżej, jednak rabat dostać można, mały, bo mały ale jednak), ale rozmawiamy ogólnie o elektrykach i jednak większość branży działa "po staremu". [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych