Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 252893, member: 4543"] Wydawało mi się, że wystarczająco jasno to napisałem w wcześniejszym poście, że takie są właśnie przepisy. Nie w tym rzecz. [COLOR=rgb(251, 160, 38)]Zapomniałeś się odnieść do tego, że Mój Elektryk stał w sprzeczności do Twojego oburzenia - cytując Ciebie: "Że co? Chciałeś....". Bardzo chciałbym zrozumieć Twój tok myślenia, że raz możesz to zrobić, ale w drugim programie to już jest naganna praktyka.[/COLOR] Zwyczajnie mnie zastanawia, dlaczego niektórzy tak chętnie przytakują podwójnym standardom. Znaczy się, żeby była jasność, ja się domyślam. Jak to leciało? Ja wiem, że Ty wiesz, że ja wiem... ;) Tylko chętnie poznam logiczne argumenty - nie odwołując się do przepisów, które jak wiemy, żaden problem jest zmienić, [B]trzeba tylko wcześniej wiedzieć[/B], że trzeba je zmienić, a właśnie tu leży pies pogrzebany. Jeśli nie chcesz odpowiedzieć na fragment zaznaczony kolorem - zrozumiem. Moim zdaniem problemem jest nie to, że teraz jest inaczej, tylko to, że totalnie nikt tego nie przewidział (*) i cała wierchuszka jest teraz zaskoczona, bo w założeniach program miał być nie gorszym następcą poprzedniego programu, a wyszło jak zawsze jak czegoś się dotyka obecny rząd - nieudolnie. Jeśli za mało jasno napisałem, to proszę: problemem jest jak zwykle KOMUNIKACJA (a raczej jej brak) i brak kompetencji - znak firmowy ekipy rządzącej. To i tylko to. Czemu przez tak długi czas dopiero teraz jest poruszany ten temat? Wszyscy o tym wiedzieli, tylko rżnęli głupa? Skądże znowu, dopiero teraz rżną głupa, bo wcześniej nikt nie wpadł na to. Niekompetencja i ignorancja i tyle, nie ma co się oburzać na fakty. Począwszy od pomysłodawców - PRM, przez ministerstwa, po wykonawców - NFOŚiGW. Po prostu parę dni temu, jedna księgowa powiedziała "sprawdzam" i wyszedł klops, którego nikt się nie spodziewał, [B]bo wszyscy (włącznie z pomysłodawcami) błędnie zakładali, że NaszEauto będzie funkcjonowało dokładnie tak samo, jak poprzedni program. [/B] Czyli mówisz, że udajemy, że Mój Elektryk nigdy nie istniał? No dobra, możemy się pobawić w chowanego ;) Tylko myślałem, że rozmawiamy poważnie. Nie sądzę. Tu nie o doprecyzowanie chodzi, a o zmianę ustawy - to było realne w momencie, gdy program był w fazie założeń. *) ja przynajmniej nigdzie się nie doszukałem jakiejkolwiek informacji wcześniejszej niż ubiegły tydzień. Przypadek? :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych