Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tomas500, post: 258516, member: 4786"] Ja czekam od początku maja. Numer wniosku 37XX i oczywiście nie tknięty. Niedawno minęło 60 dni roboczych wkazane w terminach NFOŚ na rozpatrzenie (tyle, że zstrzegli sobie niewywiązywanie się z tych terminów). Przy terminowym rozpatrywaniu wniosku (maksymalne określone w regulaminie terminy) i kolejnych namnożonych etapów jego akceptowania (nie wystarczy raz) liczyłem, że w okolicy 24 grudnia 2025 otrzymam pieniądze. Ponieważ terminy określone w regulaminie naszEauto nie są przez NFOŚ przestrzegane, a samo procedowanie wniosków idzie jak krew z nosa to nie spodziewam się szybkiej wypłaty. Jeden z forumowiczów z wnioskiem z pierwszej 100 dostał pieniądze z końcem lipca. Ja może jeszcze załapię się z wypłatą na lipiec 2026 r. Oczywiście "może", bo znając "filozofię" polskich urzędów to wiele nie należy się spodziewać. Nabór wniosków ma być zakończony 30.04.2026 r., a wypłaty zakończone w sierpniu 2026 r. Skoro program idzie tak wolno, nikt nie interweniuje o jego przyspieszenie, nieskuteczne odwołania ze względu na nieterminowość (zastrzeżenia nierespektowania terminów z powodu dużej liczby wniosków) to możliwe, że nie zdąrzą wypłacić do czasu zamknięcia programu w sierpniu 2026 r. i pieniądze przepadną. Ile osób zostanie bez dotacji? Ile osób będzie wkur.... na maxa? Jest w PL wiele instytucji obsadzonych ludźmi z namaszczenia poprzedniej władzy i szkodzenie obecnemu rządowi (szczególnie prdzed zbliżającymi się wyborami) jest strategiczne. Taka sytuacja zupełnie by mnie nie zdziwiła. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych