Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 258758, member: 4543"] To prawda. Niestety widać to tylko na pewnych (wcale nie wysokich) stanowiskach w ministerstwach. To co dociera do tzw mediów głównego ścieku.. tfu, głównego nurtu, o zwykłe PRowe zagrywki. (y) Tak. W swojej działce widzę, ile firm z polskim kapitałem powstaje w US (a przecież ja widzę tylko mikroskopijny wycinek), a potem dopiero otwiera spółki w Polsce. Inaczej nie mieliby szans na powstanie/przetrwanie/rozwój. Problem w tym, że potem masz sytuację, że na 9k wniosów, po 6 m-cach działania masz 4,5% rozpatrzonych wniosków (0,4k), a wypłaconych połowę z tego. A z tygodnia na tydzień, nowych wniosków więcej przybywa, a urząd jest w stanie przerobić niecałe 6% tych, których przybyło. Wyraźnie widać, że coś tu nie gra - wniosek z tego, że zasady skomplikowano na tyle, że sami urzędnicy w tym toną i się gubią, a co dopiero mówić o OOW. Jakieś chore wymysły typu podpisana (WTF? w dzisiejszych czasach?) polisa. Jakimże półgłówkiem trzeba być, żeby coś takiego wymyśleć? Acha, to pytanie retoryczne. Ja niestety wiem z doświadczenia, jakiego pokroju to są ludzie. Więc w imię walki z tymi kombinacjami, zrobiliśmy system, który pod swoim ciężarem się wali. Gdzie sens, gdzie logika? HGW. Tak jak pisałem wielokrotnie wcześniej - wbrew temu, co niektórzy sądzą, wypłata to jest najmniejszy pikuś. Prawdziwym problemem jest brak pomysłu na skuteczną i szybką weryfikację pozyskanych dokumentów. I to widać, słychać i czuć ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
NaszEauto, nowy program dopłat do aut elektrycznych