Nexcity - Wasz wrażenia

wxwx78

Zadomawiam się
Hej. Korzystacie?

Moje doświadczenie z tego tygodnia:
Nexcity ma 1 terminal (2 stanowiska po 11kW z kablem) na parkingu naziemnym, 2 (2 stanowiska 11 kW z kablem) w podziemnym. Warszawa. Te stacje, kiedyś, należały do ING/E.ON.

W poniedziałek jeden terminal na podziemnym pokazywał zawieszony czas ładowania. Wieczorem im zgłosiłem to mailowo. W wtorek wieczorem Nexcity odpisało, że naprawione. W środę chciałem naładować samochód podczas pracy. Stanowisko zawieszone było dalej, drugie nie reagowało na włożenie wtyczki do kabla. 7:45 , telefon na infolinię. Tam odpowiedzieli, że wszyscy zajęci i kazali zadzwonić później po czym przerwali połączenie ;-) Przeparkowałem więc samochód na inny terminal i tam się naładowałem. W trakcie ładowania dodzwoniłem się do Nexcity i zgłosiłem problem. Z 48h temu. :)

Ten wadliwy terminal nadal nie działa (czyli przynajmniej od poniedziałku). Przy ładowaniu mi ściągnęli przedpłatę na 30 zł, ale nadal im wiszę ponad 60 PLN za resztę ładowania - nie mam jak tego samemu opłacić więc czekam na pobranie kwoty i fakturę.

Fajni są ! ;-)
Z plusów to w apce można przypisać dowolną kartę RFID. Ale karty nie miałem jak użyć bo terminale wymienione wyżej nie mają czytnika.

Pozdrowienia

ztsgusz

Posiadacz elektryka
Moja próba skorzystania z ich słupka AC wyglądała tak, że ładowanie niby się rozpoczynało ale auto pokazywało jakiś błąd i pobierało 0 kW. To była jedyna zepsuta ładowarka AC jaką do tej pory widziałem. Zajmowałem sąsiednie miejsce bez koperty i nie zależało mi na ładowaniu, więc odłączyłem kabel, nie próbowałem przestawiać pod drugi słupek.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
To oni jeszcze żyją? Parę ich stacji przejął kto inny. Same z nimi problemy, raz że nie mogłem konta zarejestrować i musiałem płacić bandyckie stawki "z ulicy", trwało to tygodniami, aż odpuściłem. Drugi problem to raz mi nie wystawili faktury, była na jakieś grosze więc się nie kopałem z koniem...

wxwx78

Zadomawiam się
4go kwietnia , jak próbowałem zatankować przy tym uszkodzonym terminalu, pobrało mi 30 zł.
Finalnie tankowanie wyszło, prawie 100 i apka mi pokazuje balans , prawie -70 zł ;-) Faktury brak.

Ciekawe kiedy ściągną resztę opłaty i wystawią fakturę. A po Świętach sprawdzę czy naprawili terminal ładowania ;-)