Nie działa pompa ciepła

Michuu8

Nowy na Forum
Witam
Mimo nabitej klimatyzacji w moim zoe nie działa pompa ciepła zwykle hałasuje teraz jest cisza.
Wentylator działa na postoju i w trasie zimą czuć ciepłe powietrze z nawiewów.
Podczas ładowania baterii włącza się wentylator.
Proszę o pomoc jeśli ktoś miał taka awarię.

Posiadacz Zoe

Nowy na Forum
Mnie też wysiadła w tym tygodniu. Mam wrażenie, że grzeje na nagrzewnicy. Jest cisza. W ogóle nie działa wentylator pompy ciepła. Poza tym jest większe zużycie prądu. Czynnik został nabity. Łącznie jest 1 kg. Obawiam się, że uszkodzeniu uległ kompresor, chociaż warsztat zapewnia mnie, że tak nie jest. Podczas załączania słuchać jakieś metaliczne odgłosy. Udało Ci się coś ustalić? Z którego roku masz Zoe?

Michuu8

Nowy na Forum
Mnie też wysiadła w tym tygodniu. Mam wrażenie, że grzeje na nagrzewnicy. Jest cisza. W ogóle nie działa wentylator pompy ciepła. Poza tym jest większe zużycie prądu. Czynnik został nabity. Łącznie jest 1 kg. Obawiam się, że uszkodzeniu uległ kompresor, chociaż warsztat zapewnia mnie, że tak nie jest. Podczas załączania słuchać jakieś metaliczne odgłosy. Udało Ci się coś ustalić? Z którego roku masz Zoe?
Witam , w poniedziałek zawiozę do swojego elektryka wymieni sterownik klimatyzacji i może to pomoże. Zoe jest z 2017 roku.

Michuu8

Nowy na Forum
Witam , mój mechanik posprawdzał wszytko i nie znalazł wadliwej części , sterownik klimatyzacji też jest sprawny.
W aucie nadal nie działa klima :(

Witam
Mimo nabitej klimatyzacji w moim zoe nie działa pompa ciepła zwykle hałasuje teraz jest cisza.
Wentylator działa na postoju i w trasie zimą czuć ciepłe powietrze z nawiewów.
Podczas ładowania baterii włącza się wentylator.
Proszę o pomoc jeśli ktoś miał taka awarię.
a jaki posiadasz magazyn energii?

Ev3

Pionier e-mobilności
Witam , mój mechanik posprawdzał wszytko i nie znalazł wadliwej części ,
Ale zadziałała mu chociaż na chwilę, że ma pewność np. co do kompresora?
Bo jeśli nie, to skąd wie jak klima nawet nie ruszyła?
sterownik klimatyzacji też jest sprawny.
W aucie nadal nie działa klima :(
W smarcie miałem podobnie - wymieniłem pół układu klimatyzacji, a winnym okazało się nieprawidłowe oprogramowanie sterujące klimą.

Misiek

Zadomawiam się
Można by spróbować przy pomocy interfejsu diagnostycznego podglądnąć pracę głównych urządzeń.
Na obrazkach: popularny wtyk za 50 zł i obraz testowy na smartfonie

Attachments

• IMG_20230212_183813.jpg
    IMG_20230212_183813.jpg
    3 MB · Liczba wyświetleń: 15
  • IMG_20230213_155625.jpg
    IMG_20230213_155625.jpg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 16