Nie otwierajacy sie bagaznik i serwis mobilny..

Seba020

Zadomawiam się
Ja się nie znam, ale ponoć WD-40 pomaga doraźnie, a na dłuższe na smarowanie się nie nadaje.
Prawda to?
Dokładnie tak, od ładnie odtłuszcza, oczyszcza, wypiera wodę, ale po jakimś czasie odparowuje i efekt smarowania utrzymuję się krótko. Najlepiej po oczyszczeniu WD-40 wytrzeć jego resztki bawełnianą szmatką, zbierając od razu zanieczyszczenia i dać odpowiedni smar, od biedy chociaż wazelinę techniczną - ale tutaj pamiętajcie, że ona poprawia przepływ prądu, więc nie wszędzie się nadaje (na klemy 12V idealnie) do kostek czy złączek zbyt duża ilość, może narobić problemów

slaveq

Pionier e-mobilności
to po zamknieciu z zamka nie powinno nic dobiegac? u mnie zawsze po zamknieciu oprocz trzaskajacej tablicy slysze jak zamek costam robi ale klapa dziala jeszcze :)
No u mnie tak było wcześniej, to co gość na filmiku mówił, że siłownik hydrauliczny prawdopodobnie stawiał za duży opór i klapa się za bardzo na prawo wykrzywiała, stąd uderzenie, trzaskanie tablicy i dociaganie.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Jako update z mojej strony, co do bagażnika który nie otwierał się. Użyłem WD40 na wszystkie zawiasy i chwilowo otwieranie wróciło do normy.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
teraz klapa będzie ucinać ręce ale nie zatrzyma się w połowie ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Nic to nie daje… moze odrobine pomoglo ale mam wrazenie ze moj silownik nie ma sily…
Co tu dużo gadać, od wymiany obu działają 100% czasu, więc to jednak hardware nawala