Nie otwierajacy sie bagaznik i serwis mobilny..

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie bagażnik się nie zacina, ale…
Pod wpływem Waszych informacji testowo spryskałem siłownik gazowy i punkty mocowania WD40 i zamyka się lżej i noe ma tego dociagania na końcu. 👍
Wniosek
1. Chyba warto przesmarować te elementy, (smar silikonowy?).
2. Problem na pewno jest w sprzęcie, a nie w oprogramowaniu.

Pawel

Zadomawiam się
LR'21Q1 też problem z klapą. Na razie poczekam sobie na update. Jak dalej będą jakieś jazdy, to umówię serwis.

cooler

Pionier e-mobilności
Czyli mimo kosmicznej technologii, update'ów, elektryki, elektroniki i Elona, zwykły smar jest niezbędny :)
Zawsze tak było, czasem trzeba dać w zęby aby komuś software się wyprostował... Wielokrotnie też się przekonałem że powiedzenie nic na siłę wszystko młotkiem sprawdza się w życiu w wielu dziedzinach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwsze co zrobiłem po zakupie, to gumiakiem walnąłem po zawiasach, co dało mierny ale jednak efekt. Klapa do dzisiaj nie zawsze da się zamknąć od razu.
A że lampa w błotniku, plastikowym szwem ocierała przy zamykaniu klapy to potraktowałem ją "kątówką". Co dało efekt rozszczelnienia a przynajmniej na to zwaliłem późniejszy taki efekt.

Technologia technologią ale młotek, kątówkę, taśmę klejąca i scyzoryk, oraz kilka innych podstawowych rzeczy powinien każdy facet dostawać po skończeniu podstawówki.

PS czekam na pogodę aby powalczyć z chińską elektryką trunka.

MiKo

Posiadacz elektryka
..bo wcześniej to się chwaliłem, że mój się zawsze otwiera. Otóż już nie zawsze :)

Jak na razie sytuacja zdarzyła się raz, ale podejrzewam, że bez kroków zapobiegawczych będzie się powtarzać

Michal

Moderator
..bo wcześniej to się chwaliłem, że mój się zawsze otwiera. Otóż już nie zawsze :)

Jak na razie sytuacja zdarzyła się raz, ale podejrzewam, że bez kroków zapobiegawczych będzie się powtarzać
Ja miałem jakieś dziwne 2-4 dni wczesną wiosną, kiedy bagażnik nie chciał się otwierać do końca, ale samo przeszła i później działał cały czas. W sumie powiedziałbym, że problem wystąpił może 10-20 razy.
Teraz za radą kolegów prysnąłem WD40 na próbę (tak wiem, że lepiej teflonem albo inną magią ale nie mam), i poza głośniejszym waleniem klapy przy zamykaniu nie widzę różnicy ;)

kARPIU

Fachowiec
Ja miałem jakieś dziwne 2-4 dni wczesną wiosną, kiedy bagażnik nie chciał się otwierać do końca, ale samo przeszła i później działał cały czas. W sumie powiedziałbym, że problem wystąpił może 10-20 razy.
Teraz za radą kolegów prysnąłem WD40 na próbę (tak wiem, że lepiej teflonem albo inną magią ale nie mam), i poza głośniejszym waleniem klapy przy zamykaniu nie widzę różnicy ;)
Moge miec zatrzymujaca sie klape w trakcie otwierania ale to walenie przy zamukaniu to obciach. Nie przyznaje sie ze to moje auto😭