Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Niepokojący spadek zasięgu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="szwajcar, post: 256422, member: 3964"] Ioniq 5 z 2023 roku. Jak w sygnaturze. Od listopada zrobione niecałe 9000 km. Znakomita większość ładowania to garaż z cegły AC 11kW. Do niedawna zrobiłem nim tylko jedna trasę wymagającą ładowania "poza domem" ~320 km w jedną stronę. Teraz w wakacje przyszło mi podróżować przez Polskę dokładnie w poprzek, a wracać po krzywej łamanej oraz jeździć po pięknych okolicach Podlesia, czyli zrobiłem jakieś 1600 km. Ładowałem się na różnych ładowarkach na od Ionity po egzotykę stacjomat.pl Powrót był w dość trudnych warunkach z deszczem i pod wiatr trasami A i S więc zużycie miałem między 22 a 25 kWh/100. Ostatnie ładowanie na Ionity Poznań 69,19 kWh - na 95% by spokojnie dojechać już do domu, do Wałbrzycha. W nocy naładowałem auto jak zawsze do 90% (AC) i zauważyłem, że zasięg jest niski. Nie pamiętam dokładnie, ale około 330 km W czasie ostatnich dni jeździłem do pracy i zrobiłem ~120km schodząc z zasięgiem do 215km, stan baterii 65% przy zużyciu poniżej 14kWh/100km Dziś jadę do Wrocławia i zrobię około 200 km więc stwierdziłem, że auto naładuję i może coś się z zasięgiem zresetuje. Tak to wyglądało rano: [ATTACH type="full"]30461[/ATTACH] Co mam o tym myśleć? Za niecały miesiąc czeka mnie wyjazd do Ustki. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Ioniq 5 Forum • Ioniq 5 58 kWh, 72,6 kWh
Niepokojący spadek zasięgu