KKL

Posiadacz elektryka
płyty indukcyjne z którymi miałem do czynienia były przy podłaczeniu do wielu faz - dwufazowe: na jedną faze 2 pola gzewcze, na drugą kolejne 2 pola a trzecia faza podłaczona do piekarnika
więc używając jednego pola nie na maksa powinno się dac używać i płytę
Tak, tak.. ale to działa różnie. Moja płyta, jak podłączysz tę samą fazę pod dwie fazy na wejściu, będzie działać, tylko z mniejszą mocą. Ale będąc podłączony pod ograniczone źródło mocy, i tak nie używałbym płyty :)

electricar

Zadomawiam się
Zamówienie z 9 czerwca nadal nie ma terminu produkcji. Nie ma możliwości zamiany na inny - nawet wolny inny pojazd. Jedyne co można zrobić to anulować zamówienie i kupić wg nowego cennika gdyby taki pojazd się pojawił :)

Octavo

Zadomawiam się
Może to cie pocieszy, moje zamówienie z 10 czerwca również bez przydzielonej daty produkcji. Co podwyżka cennika, to bogatszy (o ile cena będzie utrzymana), więc spokojnie czekam na informację. Taka dobrze oprocentowana lokata się zrobiła nieoczekiwanie ;)

Octavo

Zadomawiam się
Dlatego zamówiłem Toyotę na grudzień. Bo z tą Kia cuda wyjdą jeszcze
Byle nie tę z odpadającymi kołami! :cool: Ciekawi mnie czy ktoś z zamówieniem z przełomu maja/czerwca dostał z KIA date produkcji. Mam przeczucie, że grono osób czekających na taką informację jest spore. W moim przypadku zamówienie było na konfigurację spoza tego co system proponował do wyboru, chyba już nawet wtedy nie było L-ki nawet z pompą ciepła do wybrania....

acc

Zadomawiam się
@Octavo ja zamówiłem pod koniec maja, konfiguracja pod siebie a nie z żadnej listy szybko dostępnych, w połowie lipca infolinia KIA odpisała mi że auto jest już wyprodukowane.

Cyrkiel

Zadomawiam się
Ważniejsze literki czy faktyczne wyposażenie?
Powiedz uczciwie - czym to co dostaniesz będzie się różniło od tego co zamawiałeś, jeśli chodzi o wyposażenie?
Bo to że dostaniesz nowy model w starej cenie, o kilkadziesiąt tysięcy taniej niż jego obecna cena - to jest jak chwyt boga za nogi......
Wszyscy biadolili że trzeba będzie zapłacić po nowych cenach, a tutaj taka pozytywna niespodzianka ze strony Kia.
A Ty się literek czepiasz.....

Sprzedaj to komuś z forum po cenie w jakiej kupisz - będzie przeszczęśliwy...
Kupujesz telewizor 75 cali i na taki podpisujesz dokumenty a przy odbiorze dostajesz telewizor 65 cali… nie widzisz problemu i odbierasz bo przecież to tylko cyferki…
Gdybym wiedział że Kia to taki paździerz to bym w grudniu nie zamawiał samochodu.

Jobski

Fachowiec
Naciągasz w analogi elektronicznej to prędzej wyglądało by tak:
- zamawiasz telewizor model 2022 4K 3xHDMI 2xUSB2.0
- w międzyczasie wychodzi telewizor model 2023 4K 4xHDMI 3xUSB3.0 ładniejsza cieńsza obudowa bez ramek wokół ekranu
- producent stwierdza, że modele 2022 mu się skończyły dostarczy ci model 2023 ale wersji specjalnej z 3xHDMI 2xUSB3.0
Cena nie ulega zmianie bierzesz?

PiotrS

Posiadacz elektryka
Kupujesz telewizor 75 cali i na taki podpisujesz dokumenty a przy odbiorze dostajesz telewizor 65 cali… nie widzisz problemu i odbierasz bo przecież to tylko cyferki…
Gdybym wiedział że Kia to taki paździerz to bym w grudniu nie zamawiał samochodu.
A ten dalej swoje