Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV vs Cupra Born
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Slawoos, post: 60780, member: 269"] Z racji przedłużającego się oczekiwania na Niro (zamówiłem pod koniec czerwca i na razie nawet nie ma VIN) postanowiłem sprawdzić dostępność w innych markach. Okazało się, że przy zamówieniu Cupry Born jestem w stanie odebrać auto na przełomie listopada/grudnia (tego roku :) ). Pojeździłem kilkadziesiąt kilometrów Bornem E-boost 231 KM i mam spostrzeżenia, jak również pytania do Was drodzy forumowicze. W Niro mam V2L, Born nie ma W Niro łopatki i automatyczna rekuperacja (bez włączania aktywnego tempomatu), Born nie ma. W Niro utrzymanie w środku pasa standard, w Born wymaga pakietu za 3700zł W Niro na minus wolniejsze ładowanie DC Born ma 231 KM (czasowo) i napęd na tył i nie zrywa trakcji, Niro- wiadomo Born jest wg mnie ładniejszy z tyłu, boku, Niro trochę bez wyrazu z tyłu (Focus). Niro 10cm dłuższa, 2 wyższa, trochę szersza, bagażnik większy, jest frunk. w Bornie mam 58kWh baterię, Niro 64kWh, zużycie jakie wykręciłem Bornem to 14 kWh/100km w jeździe mieszanej z przewagą miasta. Cena praktycznie identyczna. I teraz pytanie co Wy wybralibyście w tym zestawieniu mając na uwadze również dostępność. Na Niro pewnie poczekam jeszcze kilka miesięcy (obstawiam marzec kwiecień 2023), Borna mam w niektórych salonach w granicach połowy listopada, a na zamówienie spora szansa w tym roku, max w styczniu. Czekam na Wasze opinie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV vs Cupra Born