Europejskie.Może po kolei: z jakiej dystrybucji masz auto? USA czy EU?
Rozumiem, dziękuję za podpowiedzi.No to masz najstarszy system, czyli carwings. Oficjalnie w Polsce jest on niedostępny, ale możesz udawać Niemca, Irlandczyka, czy kogo tam wolisz i w tamtym kraju zarejestrować carwings. Gdy już to przejdziesz to masz użytkownika i hasło i instalujesz apkę na telefonie. Carwings teraz jest chyba obsługiwany przez apkę Nissan Connect EV czy jakoś tak. No i ma działać.
Odnośnie spolszczenia: oficjalnie się nie da. Są magicy, którzy oferują przeprogramowanie całego infotainment, dokładają carplay/android auto więc może i język zmienią, ale gdy się orientowałem kilka lat temu to koszt był na poziomie 3tys pln i soft był mocno niestabilny.
Wybierania głosowego po Polsku to nawet w leafie II z 2018 roku nie ma, więc znowu: oficjalnie się nie da. A czy jacyś magicy to ogarniają to tego już nie wiem.
Mapy i ich aktualizacje - generalnie w tym modelu masz mapy na karcie SD dostępnej po opuszczeniu panelu infotainment. Karta SD jest sparowana z Twoim autem, więc nie możesz ot tak zaktualizować sobie map. Ktoś musi Ci wygenerować odpowiednią kartę SD pod Twój numer vin.
No to masz najstarszy system, czyli carwings. Oficjalnie w Polsce jest on niedostępny, ale możesz udawać Niemca, Irlandczyka, czy kogo tam wolisz i w tamtym kraju zarejestrować carwings. Gdy już to przejdziesz to masz użytkownika i hasło i instalujesz apkę na telefonie. Carwings teraz jest chyba obsługiwany przez apkę Nissan Connect EV czy jakoś tak.
No ale robisz to jako Polak? Właśnie w tym problem. Spróbuj założyć konto na nissan.de lub coś w tym stylu i wtedy powinno przejść.Podczas dodawania auta do konta jest konieczność wpisania VIN.
No ale robisz to jako Polak? Właśnie w tym problem. Spróbuj założyć konto na nissan.de lub coś w tym stylu i wtedy powinno przejść.
Nie wiem czy się zalogujesz. Daj znać jak poszło, bo jest jeszcze jeden haczyk, na który już wpadłem w dwóch leafach.Zaiste, wspominałeś. Zarejestrowałem się jako Irlandczyk i przeszło
Jestem z dala od auta, ale wieczorem zaloguję Nissana.
Dziękuje.
Jacek
Nie wiem czy się zalogujesz. Daj znać jak poszło, bo jest jeszcze jeden haczyk, na który już wpadłem w dwóch leafach.
Nie wiem czy się zalogujesz. Daj znać jak poszło, bo jest jeszcze jeden haczyk, na który już wpadłem w dwóch leafach.