Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
No i znowu wypadek!!!! czyli moje przygody z naprawą i ubezpieczycielami część druga
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Cav, post: 78038, member: 11"] Nie zostało to poparte żadnym przepisem. Ale i tak założyłem, że chociaż część dotacji udałoby się zachować, stąd daleko inna cena od dzisiejszej cennikowej, nawet minus eksploatacja. Nie. Kupowane było w listopadzie 2021, łącznie z wyposażeniem cennikowo wtedy kosztowało tyle ile pisałem. Nie - wziąłem to co było u dealerów. Wcześniej (czyli na początku listopada) sam znalazłem interesujący egzemplarz na stronie kia, z autami dostępnymi od ręki. Nie kilka tygodni, tylko kilkanaście miesięcy, a praktycznie rok, wersją 39 interesowałem się w 2020, w 2021 też już był droższy. A niewiele drożej wyszedł właśnie dlatego, że dostał wyższą o 10 tys dotację i możliwość odliczenia vat (kolejnych kilkanaście tysięcy), czego wcześniej nie można było łączyć. Dochodzi jeszcze amortyzacja, czyli obniżka dochodowego. Czyli musisz dodać ze 30 tys do tego co sobie założyłeś. Idź do salonu Kia, zobacz za ile i kiedy jesteś w stanie kupić - sam zobaczysz że nie straciłbyś kupując używkę. Ale że na fakturze? No nawet sobie tak nie żartuj - to możliwość odliczeń przy zakupie na firmę obniżyła mocno realną cenę, ale na fakturze było DUŻO, dużo więcej. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Gdybyś miał firmę, to byś może potrafił coś policzyć i zrozumieć przyczyny - ale nie masz, więc nie potrafisz. Mimo to ferment siejesz bezpodstawnie, bo tak łatwiej. Daj więc sobie z tym spokój. Podwójne standardy to ma ktoś, kto najpierw rzuca jakimś oszczerstwem, do tego w złym wątku, a potem próbuje winę zrzucić na tego którego to oszczerstwo dotyczy. A wcześniej kłamie, że jest zainteresowany zakupem..... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
No i znowu wypadek!!!! czyli moje przygody z naprawą i ubezpieczycielami część druga