No jestem zawiedziony

slaveq

Pionier e-mobilności
Właśnie mi wpadł taki podcast w ręcę. Pana Dawida bardzo szanuję za to co robi na swoim kanale ale ilość półprawd i w sumie też nieprawd przedstawionych przez jego gościa to jest jakiś dramat:
. To jest material źle przygotowany i żadnej polemiki do niego nie ma :/

To tylko jeden kwiatek:
.... nie wiem jak to skomentować.

Last edited:

Michal

Moderator
Nagrywam filmy, które polaryzują poprzez przekłamywanie prawdy, a później się dziwię, że YT mnie nie szanuje, a ludzie wyzywają w komentarzach... Buuu huuuu

danielm

Pionier e-mobilności
Nagrywam filmy, które polaryzują poprzez przekłamywanie prawdy, a później się dziwię, że YT mnie nie szanuje, a ludzie wyzywają w komentarzach... Buuu huuuu
to tak jak z disneyem ostatnio. kręcą filmy marvelowe skierowane do nikogo i się dziwią że fani nie idą do kina

Michal

Moderator
Ale disney chociaż nie jęczy później w mediach, że jest ignorowany i atakowany :p

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie no to jest rozmowa z gościem. Widać, że Pan Dawid nie jest ekspertem w temacie i szuka na szybko (to błąd bo mógłby się przygotować).

Tam jest sporo np. o ogromnej masie elektryków (ale zaraz powiedziane, że auta puchną i suvy ważą pod dwie tony, gość mówi, że chciał kupić Model Y i nawet nie sprawdził ile on waży w porównaniu z innymi SUVami tej klasy).

Nie wie ile można ładować z trzech faz - mówi o 7 kW.

Mówi o sprawie Norwegii, która zakazała ładowania z gniazda "bo sieć im się przeciąża".

Mówi, też że jest fanem Japońskich i wg niego na obecną chwilę najlepsze są zwykłe hybrydy :D.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ale disney chociaż nie jęczy później w mediach, że jest ignorowany i atakowany :p
Ekstrapolujesz jedną "przegadaną godzinę" na całokształt pracy Myśliwca na youtube? Słuchałem tego, ale nie znalazłem w sobie motywacji by wypunktować i wysłać nieścisłości.
Natomiast drwiny z jego filmu o tym, że "nie czuje się bezpiecznie na youtube" - w Twoim wykonaniu - człowieka podpierającego się w wielu miejscach nauką i faktami oraz węszącym tu i ówdzie onuce jest smutne. Wydawałoby się ogarnięci ludzie potrafią również płynąć razem z szambiarskim mainstreamem.

Michal

Moderator
Taki z niego naukowiec jak że mnie artysta malarz. Ja już na pewno od ponad roku mam go ustawionego na czarnej liście na YT, bo wartości w firmach nie ma żadnej :p
Nie pamiętam nawet co wtedy puściłem, co mnie tak odrzuciło ale wstyd...

lookash_c

Pionier e-mobilności
Taki z niego naukowiec jak że mnie artysta malarz. Ja już na pewno od ponad roku mam go ustawionego na czarnej liście na YT, bo wartości w firmach nie ma żadnej :p
Nie pamiętam nawet co wtedy puściłem, co mnie tak odrzuciło ale wstyd...
Być może, ale nie czuję się na siłach oceniać jego twórczość, bo to nie do końca moja dziedzina.
Niemniej krytykować można również w sposób kulturalny. Ale rozumiem, takie czasy, że trzeba tryskać jadem ku uciesze algorytmów.

Najnowsze dyskusje