Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
No jestem zawiedziony
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 126637, member: 89"] Ale jakim jadem... W dupie go mam... Napisałem, że dodałem go do ignorowanych, bo jakość jego materiałów była dla mnie żenująca. Nie wyzywam go na YT w komentarzach, tylko potwierdzam, że to co mówi w materiale o elektrykach jest przedłużeniem jego całej twórczości z jaką ja miałem kontakt (trafiłem kiedyś na kilka filmów). W moim odczuciu ten kanał jest pełen pseudonaukowych tematów liźnietych powierzchownie i przedstawianych jako coś szokującego. Z popularyzacją nauki to nie ma nic wspólnego. Uważam to wręcz za spłycanie nauki przynoszące właśnie odwrotny skutek, bo mamy później bandę głupio mądrych z taką właśnie wiedzą z YT, którzy myślą, że jak doktor chemii na takim kanale powiedział, że 11 kW to chyba nie jest nawet legalne w domu, no to musi być prawda. To mnie denerwuje w takich kanałach. Ta otoczka pseudo nauki, która rozlewa się później na świat. Dla mnie to jest dokładnie to samo, co profesory w TVP, co się śmieją, że bateria waży 500kg, auto ładuje się 2 dni, a pył z hamulców, to truje bardziej niż dzieł z lat 90tych... Później mamy tutaj takiego co jest doktorka, co przez 2 tygodnie awia nam, że te opony, to znikają po 5000 km, tak że nic z nich nie zostaje, bo nie poszuka nawet samemu zanim coś napiszę co jest sprzeczne ze zwykłą intuicją. Dla mnie zasada jest prosta: jak nie masz o czymś pojęcia, albo nie chce ci się czegoś zgłębiać, to się cholera nie wypowiadaj, tym bardziej jeśli chcesz się przedstawiać jako naukowiec. Podstawową zasadą nauki jest badanie, a nie "wydawanie się". Propagowanie "wydawania się" jest odwrotnością nauki. Doktorat powinien coś oznaczać, oznaczać właśnie, że zna się taką zasadę. Nie jestem w żadnym aspekcie psychologiem, psychiatrą ani nie mam nic wspólnego z tymi gałęziami nauki - nie znam się na tym. Jednak przeglądając też jego kanał widzę klasyczne objawy wypalenia YouTubera: szczyt oglądalności ładnych parę lat temu, od roku kompletnie żadnego "hitu", spirala coraz gorszych tematów i miniaturek. Widziałem to już kilka razy i niestety zwykle nie kończy się dobrze. Uważam, że jego kanał nie wnosi kompletnie nic dobrego do świata i skoro jest nękany (czy co tam się dzieje na tym YT), to tym bardziej powinien zamknąć kanał i zająć się czymś innym. Z pożytkiem dla siebie i świata, samo się lepiej nie zrobi. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
No jestem zawiedziony