Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
RIVIAN
Rivian R1T / R1S Forum • Rivian
no to mamy drugiego Riviana w PL :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eSUBA94, post: 258022, member: 4250"] te LFP po 200-300 to mają niski prąd ciągły, mało cykli jak na LFP z akusami robię tak, kupuje 2 małe AGMy 24Ah po jakoś 250zł każdy, do tego przerabiam blaszki z płaskownika miedzianego aby rozstaw pasował i tyle, skoro rivian 2 lata wytrzymuje na 18Ah to na 24Ah powinny żyć dłużej tym bardziej że auto będzie stało u mnie na kablu często ceny małych LFP są zwyczajnie rodem z 2017 roku jak i ich parametry co do dużych typowo pod kampery, długie duże 100Ah+ to już cenowo zajebiście nie mówiąc o tym że można kupić sobie zestawy od np. EVE i samemu taki 4S zbudować wtedy cenowo wyjdzie jeszcze taniej ============== bawiłem się teraz rivianem na podwórku i masakra, na dużych AGMach prowizorycznie podpiętych dalej 3 błędy głowne - zamek przedniej klapy, widzi błąd bocznych bagażników, połowa auta świeci w sensie prawa strona i to samo tylko prawa strona ma wizualizację np. otwartych drzwi, składa się tylko prawe lusterko [ATTACH type="full" alt="1753817900927.png"]30718[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="1753817951355.png"]30719[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="1753818058435.png"]30722[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="1753818018613.png"]30721[/ATTACH] nie mam napisu READY a to oznacza że nie załączył się falownik i przetwornica DC-DC wiele osób to miało jak auto było rozładowane i wystarczy podpiąć do ładowania - NIESTETY NIE DZIAŁA U MNIE ŁADOWANIE, ani na EVSE tesli umc2 ani na popularnym chińczyku które greencell sprzedaje nie słychać też klikania przekaźników że coś się zalącza z HV [ATTACH type="full" alt="1753817985229.png"]30720[/ATTACH] do reszty wrócę pojutrze chyba, muszę wszystko zebrać do kupy razem z fotami i wypytać ukraińców, w piątek też będę miał już akusy [ATTACH type="full" width="494px" alt="1753818094273.png"]30723[/ATTACH] [ATTACH type="full" width="494px" alt="1753818126392.png"]30724[/ATTACH] chyba zawyczajnie rozbiorę trochę przód auta aby popatrzeć wszystko oraz rozbiorę zamki, możliwe że tylne bagażniki też mają linkę awaryjną i to samo klapa paki auto jak było wystawione na licytacji miało ZERO BŁĘDÓW, to wszystko wina tego że tak długo stał + nie odłączyli mu 12V co powinni zrobić, nawet chyba tego transport morski wymaga [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
RIVIAN
Rivian R1T / R1S Forum • Rivian
no to mamy drugiego Riviana w PL :)