Nowa wersja oprogramowania

Sierek

Fachowiec
Pojawiła się nowa wersja 210603 oraz najnowsza 210817.

Zmiany:
1. Poprawiono harmonogram ładowania.
2. Poprawiono historię zużycia.

Link 210817

ATnet

Posiadacz elektryka
Wgrałem, zmian nie widzę... może to coś bardziej w środku że działa lepiej...??? Ale dziękuję ...

Sierek

Fachowiec
Tutaj opisane są problemy po majowej aktualizacji. Ostatnia wersja to poprawia (nie testowałem).

ATnet

Posiadacz elektryka
Jedno co zauważyłem to zniknęło z aplikacji telefon numery ulubione... Czy to normalne ????

Slawoos

Zadomawiam się
Jedno co zauważyłem to zniknęło z aplikacji telefon numery ulubione... Czy to normalne ????
Będę instalował dzisiaj. Zauważyłeś coś jeszcze? W sensie jest na plus czy na minus względem wcześniejszej wersji?

ATnet

Posiadacz elektryka
Szczerze nie widzę więcej różnic, co może być dobrym symptomem, bo jako informatyk powiem tak, lepsze wrogiem dobrego.... Ale za to mam wrażenie że lepiej rozpoznaje głosowo prośbę o wybranie numeru z książki...

Slawoos

Zadomawiam się
A jeździłeś już z tym? Bo u mnie był problem w poprzedniej wersji z bardzo optymistycznym wskazywaniem zużycia w historii jazd w EV. Było 6-9kw/100 km:)

ATnet

Posiadacz elektryka
„Spalanie pokazuje jak trzeba spokojna jazda miasto kolo13-15

ATnet

Posiadacz elektryka
Dzis oprogramowanie pokazalo mi cos takiego…. Ostatni update to masakra…. Co dziennie mi sie rozprogramowywuje harmonogram….BA5A7E59-5043-4E82-A2AF-ADAACAFE93D3.png

ATnet

Posiadacz elektryka
Komu w KIA można zgłaszać te błędy w oprogramowaniu. Macie jakiś namiar email....

ATnet

Posiadacz elektryka
Prośba o zgłoszenie dealerowi problemów z oprogramowaniem, tylko zmasowany atak może wymóc poprawki.

Slawoos

Zadomawiam się
Sprawdziłeś już w praktyce czy nie rozwala harmonogramów?
... To sam sobie odpowiem, bo zainstalowałem. Wuj z tego-zainstalowqlem,ustawilem z poziomu auta harmonogram, przejechalem kilometr, wyłączyłem auto i już było po harmonogramie.

Last edited:

Sierek

Fachowiec
Zdaje się, że wersja została wycofana. Komunikat co prawda mówi o konserwacji serwera. Dostęp ma być uruchomiony 22. listopada.

Last edited:

ATnet

Posiadacz elektryka
Znowu coś pewnie spd... , ale co tam dziś mnie autko przewiozło 560 km od domu.. Pierwsza trasa i pierwsze wnioski...

ATnet

Posiadacz elektryka
Nie no ladowalem sie, spokojnie cudow nie ma…