Nowa wersja oprogramowania

acc

Zadomawiam się
Ja od aktualizacji przejechałem już z 3 tys. km i nic złego nie zauważyłem - no ale nie korzystam w ogóle z nawigacji Kia, wolę google maps przez Android Auto. Na navi Kia mocno się zawiodłem jak we Wrocławiu, czyli raczej większym mieście, zaczął mnie nawigować pod prąd w jednokierunkową :)

Tompor

Zadomawiam się
Mi chodziło o planowanie trasy z ładowaniem, co podobno jest niedopracowane. Skoro nie używasz nawigacji KIA, to tego nie zauważyłeś. Opieram się na wypowiedzi kol. Cav.

Tompor

Zadomawiam się
No i dalej nic, przejechałem 2k km, czekam cierpliwie, może zdążą do grudniowej aktualizacji. Ściągnąłem na pendrive'a ale czekam z aktualizacją.
Dla kol. acc, ostatnio zjechałem na stację benzynową i chciałem wyjechać pod prąd, pełny alert nawigacji.

eSbek44

Nowy na Forum
ja dopiero jakoś miesiąc temu zaskoczyłem że można już wyswietlać android auto na całym ekranie.

Jobski

Zadomawiam się
Przeglądając zasoby owners.kia.com znalazłem, że w stanach Kia Connect nie jest darmowa i trzeba wykupić abonament.
W zależności od jego poziomu mamy dostępne różne funkcjonalności, "nasza" darmowa wersja ma praktycznie wszystko z ich najwyższego abonamentu. Co ciekawe oni mają inna aplikację niż my. Znalazłem jedną rzecz której nie mamy to Digital Smart Key czyli możliwość zdefiniowania telefonu z NFC jako kluczyka do auta. U nas podejrzewam, że mogło to by być dostępne w wersji XL lub L+Tech gdyż potrzebna jest możliwość komunikacji telefon-auto poprzez bezprzewodową ładowarkę.

pbr

Zadomawiam się
Przeglądając zasoby owners.kia.com znalazłem, że w stanach Kia Connect nie jest darmowa i trzeba wykupić abonament.
W zależności od jego poziomu mamy dostępne różne funkcjonalności, "nasza" darmowa wersja ma praktycznie wszystko z ich najwyższego abonamentu. Co ciekawe oni mają inna aplikację niż my. Znalazłem jedną rzecz której nie mamy to Digital Smart Key czyli możliwość zdefiniowania telefonu z NFC jako kluczyka do auta. U nas podejrzewam, że mogło to by być dostępne w wersji XL lub L+Tech gdyż potrzebna jest możliwość komunikacji telefon-auto poprzez bezprzewodową ładowarkę.
U nas technicznie też nie jest darmowa. Wraz z zakupem samochodu dostajesz X lat gratis a potem... w sumie nie wiadomo co potem bo Kia Connect weszła w 2020 więc w sumie mają jeszcze czas na zdecydowanie co będzie darmowe a co będzie ile kosztować. Z jednej strony cenniki z poza EU mogą być ciekawym kierunkowskazem co i jak, z drugiej jak inni producenci będą dawać za darmo (np. Tesla) to być może też tak zrobią.

eSbek44

Nowy na Forum
To akurat było od początku ;)
a mi sie wydaje że dopiero od aktualizacji w 2022, wszedzie na Youtube wczesniej byly tylko narzekania że nie ma (szukałem czy tylko ja nie mam), w tym roku przed ostatnią aktualizacją ktoś wypuścił video gdzie zaznaczyć by był cały ekran. Ty masz chyba niedawno kupiony ja mam jeszcze poprzednie e-Niro, tak więc początek początkowi nie równy.

Arrczi

Zadomawiam się
a mi sie wydaje że dopiero od aktualizacji w 2022, wszedzie na Youtube wczesniej byly tylko narzekania że nie ma (szukałem czy tylko ja nie mam), w tym roku przed ostatnią aktualizacją ktoś wypuścił video gdzie zaznaczyć by był cały ekran. Ty masz chyba niedawno kupiony ja mam jeszcze poprzednie e-Niro, tak więc początek początkowi nie równy.
Ja nie miałem od początku, e-Soul 2021

kiki111

Zadomawiam się
Ktoś już dostaje OTA tą aktualizację? u mnie jak u Tompor poprzedniej się nie doczekałem i zrobiłem ręcznie, teraz na razie też nic nie mam.

less

Zadomawiam się
Ktoś już dostaje OTA tą aktualizację? u mnie jak u Tompor poprzedniej się nie doczekałem i zrobiłem ręcznie, teraz na razie też nic nie mam.
Ota przychodzą aktualizacje znacznie później niż można pobrać i zainstalować samemu