nowe stacje Ionity - Koszalin i Nowogard

rawier

Posiadacz elektryka
właśnie przeczytałem na Linked In, że w tych lokalizacjach jest po 6 słupków. Ponoć nadzieja jest że UDT odbierze jeszcze w maju :)

rawier

Posiadacz elektryka
Pytałeś którego roku? Ładowarki na MOPach na A4 odbierali 7 miesięcy.
wiem, wiem 😂 ale skoro w poście przedstawiciel Ionity sugerował "jeszcze w maju" to może wie coś jeszcze. nie ukrywam, że Koszalin byłby dla mnie w wakacje bardzo atrakcyjnym miejscem :)

vwir

Pionier e-mobilności
Może tym razem użyli tych samych urządzeń i dokumentacja z poprzedniej budowy podpasuje? :D
Nie do końca chce mi się wierzyć, że to dokumentacja po stronie Ionity jest problemem. W końcu to w ich żywotnym interesie jest aby stacja zaczęła działać. Koszty już poniesione, więc raczej im zależy na tym, żeby stacja była jak najszybciej zaczęła na siebie zarabiać. Niestety UDT już nie ma takiej motywacji.

pbr

Posiadacz elektryka
Niestety UDT już nie ma takiej motywacji.
a to nie jest tak że UDT ma swoje ustawowe 30 dni i zazwyczaj się wyrabiają a dłużej trwa przyłączanie do sieci? U mnie biedronka postawiła w listopadzie i jeszcze nie działa, Citronex postawił pod koniec września a ładowarka działała od grudnia

vwir

Pionier e-mobilności
a to nie jest tak że UDT ma swoje ustawowe 30 dni i zazwyczaj się wyrabiają a dłużej trwa przyłączanie do sieci? U mnie biedronka postawiła w listopadzie i jeszcze nie działa, Citronex postawił pod koniec września a ładowarka działała od grudnia
Przykład z mojego podwórka: https://www.plugshare.com/location/606704
To zdjęcie na plugshare zrobiłem w marcu (sam zresztą dodałem tą ładowarkę do plugshare). Była już podpięta do sieci (w sensie wyświetlacz się świecił). Właśnie kończy się maj. Nadal nie jest oddana do użytku.

pbr

Posiadacz elektryka
To że jest prąd nie koniecznie oznacza że jest podpięta do sieci, może być na przyłączu budowlany/tymczasowym na potrzeby testów. Niemniej ekspertem nie jestem więc mogę tylko zgadywać.

kiki111

Fachowiec
Jakoś w zeszłym roku wspominałem że Koszalin już za chwilę będzie gotowy do odpalenia. Nie interesowałem się tematem ale jeśli dobrze pamiętam to na jesień od strony OSD było wszystko gotowe. Też zakładam że ionity celowo nie odraczałoby startu bo to byłoby nieracjonalne ale żeby UDT aż tak się stawiał to tez wydaje mi się dziwne. Zresztą to nie pierwsza stacja więc procedura jest im znana i przećwiczona i UDT nie powinien ich niczym zaskakiwać.