Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Nowy cennik GreenWay od 01.11.2022
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 59345, member: 274"] Ale skąd bierzesz te zużycie? Jeżeli z tego co pisze samochód to wg mnie są bzdury. Jeżeli sumowałeś to co raportuje za każdym ładowaniem ładowarka DC to już co innego. Nie chcę znów tak bronić Tesli, ale przy takich prędkościach jak tu piszesz to mi zużywa ok 13kWh/100 latem (raportowane przez samochód) czyli 15,9kWh/100km wg tego co poszło w samochód: [ATTACH type="full"]7193[/ATTACH] I nie mówimy tutaj o miękkiej jeździe autostradami z tempomatem na 100, tylko walka non stop z Tirami na jednopasmowej wąskiej pagórkowatej mazurskiej drodze. Więc chyba pomimo wielu wad tu prezentowanych Tesla jest dużo wydajniejsza od niemieckich produktów. A zimą to już przepaść. I statsy powyżej są z tego co przyjęło auto, a nie co raportuje. Po co to piszę? Piszę to ponieważ wydaje mi się że wielu z Was nie zauważa że jesteśmy oszukiwani tymi statystykami zużycia i auta de facto kosztują nas dużo drożej w jeździe niż producenci nam wciskają. To tak, jakby 10-15% paliwa nam się wylewało podczas tankowania bo wąż jest dziurawy, ale i tak mamy za to zapłacić. Mnie to wkurza, statystyki auta powinny pokrywać się z tym co piszą ładowarki i za co zapłaciliśmy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Nowy cennik GreenWay od 01.11.2022