Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Nowy miejski elektryk co wybrać
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nabrU, post: 204916, member: 919"] Obydwa to dobre BEV po P208e: Miałem takie ID.3, byłem nim dalej jak 400km :p ([URL='https://forum.elektrowoz.pl/threads/go-east-by-ev-czy-to-dobry-pomysl.1824/']opis tutaj[/URL]). Fantastyczny promień skrętu (nie ma chyba lepszego EV pod tym względem), bardzo dużo miejsca w środku jak na taki kompaktowy pojazd, ładowanie maks 125kW (Kona maks 77kW). Wreszcie od najnowszego softu podobno wszystko działa jak powinno, choć ja przy 3.2 też nie narzekałem. Dobrze się prowadził. Z minusów dość plastikowy w środku, głośniki tylko w drzwiach przednich, haptyczne przyciski na kierownicy (ale idzie się przyzwyczaić). Były chyba 3 recalle na ID.3: wymiana aku 12V i sprawdzenie modułów baterii HV (bywały takie co padały, więc VW je wymieniał - poczytaj przygody [USER=286]@consigliero[/USER]), wymiana wadliwej serii opon GoodYear i coś jeszcze ale nie pamiętam. Można spokojnie brać bez PC, bo ona w ID.3 prawie nic nie daje. Kona to też niezły wybór bo słyszałem że oszczędne auto, ale definitywnie będzie ciaśniejsze w środku (bo to taki podwyższony 208 coś jak e2008). Środek raczej tradycyjny w porównaniu z minimalizmem deski w ID.3 Dla mnie ID.3 z tych dwóch, ale przejedźcie sie oboma i sami wybierajcie. A od kiedy Renault będzie większy niż P208e? Może kolega stwierdził, że da się jednak jechac dalej niż 400km bez baterii powyżej 100kWh ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Nowy miejski elektryk co wybrać