Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Nowy miejski elektryk co wybrać
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 204950, member: 1062"] Znam z autopsji Twoje dylematy, w e-C4 mam bardzo podobnie. Też mam ładowarkę pokładową 1F, więc faktycznie o szybkim podładowaniu samochodu przed niespodziewanym wyjazdem można zapomnieć (a mam u siebie mocne przyłącze więc mogę ładować z pełną mocą). Tu na szczęście rozwój lokalnej infrastruktury, jest w stanie uratować du.., bo o ile po zakupie samochodu, najbliższe szybkie ładowarki były w odległości 50-60km w zależności od kierunku w jakim jadę, o tyle w tej chwili na miejscu mam już jedną czynną od niecałego roku, a drugą która już świeci, jednak czeka na konfigurację ;). Zazdroszczę jednak właścicielom Renault, gdzie standardem bywa ładowarka pokładowa 22kW i żałuję, że nie stało się to standardem na rynku. Na szczęście (dla kupującego) ceny używanych elektryków mocno spadły, więc w budżecie który podałeś, jest już duży wybór. Zauważ, że auta które bierzesz pod uwagę, mają podobną moc silnika, różnią się jednak napędem na przód (KIA/Hyundai), tył (VW). Co będzie miało duże znaczenie w trakcji i rekuperacji. Ja jednak jak już ktoś wspomniał, radziłbym zabrać żonę na jazdy próbne oboma modelami, a nawet jeśli to jest gdzieś niedaleko Twojego miejsca zamieszkania możliwe, to wypożyczenie jednego czy drugiego na dzień lub kilka dni. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Nowy miejski elektryk co wybrać