Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Nowy Performance - kiedy będzie i czy w ogóle ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 119899, member: 2681"] W Performance ujęła mnie dynamika - sekunda różnicy w przyspieszeniu to bardzo dużo jeśli chodzi o doznania.A druga sprawa - ma bardzo fajne, „jędrne” (bo sportowe to ono nie jest) zawieszenie. Chciałbym móc tym autem się pobawić od czasu do czasu, jakaś fajna kręta droga, wykorzystać tą świetną dynamikę, tak po prostu dla przyjemności. Pałowanie 200 km/h po autostradzie kompletnie mnie nie interesuje 😜. Że na tor słabo się nadaje to już wiem ( właściciel mnie oświecił - brak możliwości ustawienia odpowiedniej geometrii, a konkretnie dużego pochylenia koła bez ingerencji w konstrukcję zawieszenia). Dziękuję za uwagę na temat braku możliwości zainstalowania haka - hak akurat chciałbym mieć do założenia bagażnika rowerowego, to dla mnie dosyć ważne. Podsumowując, muszę sprawdzić, czy LR nie jest zbytnio „rozbujany” jeśli chodzi o zawieszenie. Jego 4,4 sek do setki są dla mnie do zaakceptowania 😜 Moje aktualne auta robią to w 5 sek, więc lipy nie będzie. Choć oczywiście wolałbym 3,3 sek 😆. To co mnie ujęło w Tesli Performance to jej „radosna jazda”, tak bym to nazwał. Ten samochód jest tak responsywny i doskonale się prowadzi, że (choć zabrzmi to jak bluźnierstwo) że postawiłbym go mniej więcej na równi z Boxsterem którego posiadam. 3 Performance daje podobną radość z jazdy, mimo tego, że brak dźwięku 6 cylindrów. A na drugiej szali doskonale sprawdzi się w miejskich korkach, gdzie spalanie Boxstera pnące się cały czas w górę najnormalniej w świecie wkurwia, bo płacę krocie za nic. Mam zamówione Audi RS3, miało być w kwietniu, a wkrótce minie rok czekania, to dodatkowo przeważyło szalę, a Tesla 3 jeździ tak kapitalnie, że bez żalu wycofam to zamówienie Audi 🤗 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Nowy Performance - kiedy będzie i czy w ogóle ?