Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Nowy wallbox od GC
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 166924, member: 3354"] Z ciekawości poczytałem trochę i dotarłem do[URL='https://wevo.energy/glossary/list-of-ocpp-certified-charging-stations/'] listy certyfikowanych urządzeń OCPP 1.6,[/URL] a tu niespodzianka: [ATTACH type="full"]19062[/ATTACH] Tak, fajnie. Tylko tutaj wychodzi moja marudność niestety. Czasy "dobre bo polskie" mamy już praktycznie za sobą. Mieliśmy polskie ICQ (gg), polskiego FB (NK) i sporo innych polskich wynalazków, które odniosły lokalny sukces, bo producenci z zachodu olali nasz rynek i ich usługi nie były u nas dostępne, albo były po angielsku. To już nie te czasy i nie ten świat, teraz potrzebujemy zmiany podejścia z "prawie tak dobre jak zachodnie a 2 razy tańsze", na "najlepsze na świecie". W danych tego WB nie widzę nic, co miałoby mnie skłonić do wybrania jego rozwiązania zamiast np. OpenEVSE, czy wręcz "głupiego" WC za połowę tej ceny. Zaraz pewnie mnie sklasyfikują do kościoła wyznawców Muska, ale Teslowy WC jest dla mnie produktem referencyjnym dla tych pudełek. Ma wszystko czego użytkownik Tesli potrzebuje, świetny i praktyczny design (małe urządzenie robiące przy okazji za wieszak do kabla i uchwyt do wtyczki), banalnie prosty montaż - 2 wkręty na całość, możliwość wprowadzenia przewodów od góry, dołu, z tyłu, styki do skręcenia z najlepszym możliwym dostępem. Poradzi sobie z tym montażem kompletna ciapa, jeżeli tylko ma wiertarkę i śrubokręt (+ w PL uprawnienia). Tutaj mam rozwiązanie GC, które dla użytkownika Tesli jest wyraźnie gorsze, a dla posiadaczy innych samochodów +1000zł za właściwie ciężko powiedzieć co. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Nowy wallbox od GC