Nowy właściciel - problem z kontem Tesla

Riki83

Zadomawiam się
Nie potrafie sobie poradzić z ustawieniami w aucie.

Poprzedni właściciel przeniósł na moje nowe konto Tesla vin i mam pełny dostęp.

Usunął profile i tyle.

Ale nie zrobił factory reset. Ja teraz tego zrobić nie mogę / bo chce login i hasło: a moje dane nie działają.

Tak to wszystko działa, dostęp z telefonu, karty. No ale adres domowy pomimo wprowadzenia na nowo / i zaznaczenia opcji żeby nie zamykał sie w domu / to i tak zamyka.

Chciałbym zrobić ten reset i nie wiem co robić. Może zgłosic sie do Tesli? Poprzednik mówi, że nic już na jego koncie nie ma.

itguy

Posiadacz elektryka
no chyba nie masz wyjścia jeśli Twoje dane do logowania nie działają, napisz na chacie w aplikacji tesli, może nawet online pomogą.
Chyba że chcesz jeszcze się bawić z poprzednim właścicielem i podać jego dane do logowania o ile będzie chciał Ci je udostępnić (może zmienić hasło na jakieś proste, podać Ci je a potem zmienić jeszcze raz na swoje), bo może w jakiś sposób auto je pamięta.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja przepisywalem/przrkazywalem samochod na nowe konto w aplikacji,
ale nowy wlasciciel (syn) wcześniej dostarczyl, do Tesli skany umowy itp. U mnie figuruje ze mialem to auton, ale tylko na stronie. Login mail i haslo juz dał syn

Riki83

Zadomawiam się
On ode mnie wziął login i hasło mojego nowego konta i gdy miał auto dodał wszystko. No ale ja wciaz mam problem z tym adresem domowym. I factory reset nie dziala wiec cos jest na rzeczy. Zapytam.... może mi poda dane swoje. Na czacie w tesli napisałem też. Dzięki!

Norbert

Posiadacz elektryka
On ode mnie wziął login i hasło mojego nowego konta i gdy miał auto dodał wszystko. No ale ja wciaz mam problem z tym adresem domowym. I factory reset nie dziala wiec cos jest na rzeczy. Zapytam.... może mi poda dane swoje. Na czacie w tesli napisałem też. Dzięki!
Rozumiem, że auto widnieje u Ciebie na koncie jak się zalogujesz przez www?
Zmień na chwilę hasło na jakieś proste i sprawdź czy to pomoże. Czasem miałem problemy np. w apce, że automatyczny translator przy wpisywaniu hasła coś motał.
Być może podobnie jest w przypadku auta, że hasło mu się dziwnie jawi :) jak jest jakieś wymyślne.

Riki83

Zadomawiam się
Tak widnieje wszystko. moze i racja z tym haslem. Zmienie na inne. Bo uzyczyl mi logowania poprzednik i juz jest inna informacja "ten pojazd nie jest powiazany z tym kontem. Uzyj innego" a jak wpisuje moje to "nieprawidlowa nazwa lub haslo" :)

Riki83

Zadomawiam się
Tesla teraz odpisała "że mogą spróbować przywrócić fabrykę, ale to trzeba będzie w serwisie stacjonarnym". Ale lipa.....

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja miałem przypadek, że Trojka byla przypisana do UK i zmienialem i aby zmienić kraj, zmieniono właściciela. Ale na tego samego czyli z żony na żonę (Teslowska poligamia)
To bylo jedno nowe auto a mam dwa pokazane jako używane. W rozumieniu nie nowe, bo gdy bylo jeszcze moje to kwita jedna jako używana ( moze ze od posrednika?) ale on kupowal na mnie... :)
Mam w historii dwa samochody z tym że to ten sam samochód
Inne czasy no i to Tesla. Ale za to bezproblemowa do dziś

Sprobuj pogadać z Holandią. U nas cienko z tymi sprawami zdalnych działań
tempFileForShare_20231124-081354_copy_747x461.jpg

Halisep

Posiadacz elektryka
Samochód przypisuje się nowemu użytkownikowi poprzez wpisywanie maila, imienia i nazwiska nowego użytkownika będąc na swoim koncie. Dlaczego miał się logować na Twoim koncie? Czy może coś źle rozumiem?

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ja miałem dokładnie to samo. W końcu pomógł reset konta - z jakiegoś powodu moje konto było przypisane na rynek amerykański - TM3 z Chin. Zgłosiłem przez stronę problem - dopiero po eskalacji team w USA pomógł to naprawić. Ewentualnie - spróbuj to zrobić w mobilnej aplikacji (reset profilu).