Nowy właściciel - problem z kontem Tesla

Riki83

Zadomawiam się
to on tak wlasnie zrobil. dokladnie tak jak napisales. ale nie zrobil resetu,

a ja nie moge zrobic... bo jakis problem jest. a Auto caly czas mi sie zamyka po oddaleniu w domu. a zaznaczylem zeby nie zamykal. i adres domowy po resecie wraca na poprzedniego wlasciciela. cos na rzeczy z tym resetem..... to pewne. jutro kleme wypne i sie zobaczy...... dziekuje Wam

Halisep

Posiadacz elektryka
Dobra, myślałem, że wchodził na Twoje konto i stamtąd jakoś próbował przypisać Ci samochód... Nevermind

Bronek

Pionier e-mobilności
Tu sie mylisz wypis z istrukcji
Do zgłoszenia prawa własności konieczne będzie podanie numeru identyfikacyjnego pojazdu (VIN), przesłanie dokumentów i podanie informacji o właścicielu. Dodanie pojazdu do aplikacji może zająć od trzech do pięciu dni od zakończenia składania wniosku.
SYN na stronie znalazł maila i wyslal umowę dowód DR.
Dopiero po 3 dniach zmienil u siebie maila i konto
Ale ja cały czas mogłem go śledzić i widzieć auto starym kontem, gdzie miałem dwa auta nowe i stare.
Dopiero jak wywalilem u siebie, to to znikło!
Facet trzyma u siebie prawdopodobnie login i konto?

Lub zamiast przekazać to tylko sie wylogował lub usunął ?
Radze wysłać mailem, to co wyżej napisałem

Może to i czasem idzie z automatu ale u mnie nie poszlo

[email protected]

tempFileForShare_20231124-164832_copy_800x706.jpg

Attachments

• tempFileForShare_20231124-162343_copy_1024x768.jpg
    tempFileForShare_20231124-162343_copy_1024x768.jpg
    129,5 KB · Liczba wyświetleń: 2
Last edited:

Halisep

Posiadacz elektryka
Tu sie mylisz wypis z istrukcji

SYN na stronie znalazł maila i wyslal umowę dowód DR.
Dopiero po 3 dniach zmienil u siebie maila i konto
Ale ja cały czas mogłem go śledzić i widzieć auto starym kontem, gdzie miałem dwa auta nowe i stare.
Dopiero jak wywalilem u siebie, to to znikło!
Facet trzyma u siebie prawdopodobnie login i konto?

Lub zamiast przekazać to tylko sie wylogował lub usunął ?
Radze wysłać mailem, to co wyżej napisałem

Może to i czasem idzie z automatu ale u mnie nie poszlo

[email protected]

View attachment 14635
Sprzedawałem Teslę 2 miesiące temu i zrobiłem tak jak opisałem. Samochód sam zniknął z mojego konta po niecałych 30 minutach i wtedy tez pojawił się u nowego nabywcy.
To o czym Ty mówisz może mieć zastosowanie kiedy np nie znamy poprzedniego właściciela.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ten mail to sprawa zmiany UK na PL
Ale tu chodzi o adres mailowy

U mnie bylo tak, że po zakupie/darowaniu i przerejestrowaniu!!! Bez wyslania im papierów. Syn mial swoje konto a ja widzialem jego samochód.
Swiat nie jest czarno biały i synalek też sie upieral, że nie prześle kwitów i nie miał wszystkich funkcji byl jak kierowca. Errata :dzwonił i mu kazali wysłać ?
Co śmieszne, po dwóch? dniach m/w stal się pełnoprawnym właścicielem po przeslaniu przez Niego kwitów.
A ja wtedy po dniu m/w dokonalem przekazania, gdyz juz nie będąc wlascicielem dalej widzialem Jego auto. .
Co bylo dziwne za tą inwigilację tatusia, mógł mieć moje darmowe ładowania na SC.
Choć logowal sie swoim kontem z wszelkimi uprawnieniami właściciela.
Czyli burdel w tym Archeo
Spytalem co, woli? Wolał wolność. To przekazalem auto w aplikacji.,

Riki83

Zadomawiam się
a ja zrobilem taki numer: zalozylem nowe konto. Ze starego usunalem auto i wpierw wykasowalem stare konto. Samochód zniknął.
Nowe konto założone. Jestem w aucie, dodałem dostęp. Aplikacja chce umowe, dowód osobisty. Wysłałem. Po 30 min przychodzi mail, że mam pełny dostęp.
Na nowym profilu wszystko na nowo poustawiałem, karty itp dane do faktury.
W aucie oczywiście telefon itp profil kierowcy.
No i zacząłem ustawiać znowu dom. Wszystko super. Odchodze od auta i się zamyka:) a ja nie chce żeby się zamykał:)
Spróbowałem też znowu factory reset. Wpisuje nowe dane i wciąż lipa:) stare dane też lipa. Jutro sprawdze to co Tesla sugerowała - odpiąć klemę.

Riki83

Zadomawiam się
Udalo sie.
Ustawienia fabryczne juz dzialaja na moim koncie. Trzeba bylo przeniesc vin z powrotem do poprzednika i wazna zasada. Najpierw ustawienia fabryczne w aucie potem w apce przeniesienie vinu na nowego maila i wlasciciela.

I tyle. Temat do zamknięcia.

Last edited: