Jak to nie ma? Według mnie ma i to duże znaczenie. Zużycie kwhPojemność baterii nie ma znaczenia.
jestem tu nowy, elektryka użytkuję dopiero od 2mc i nie kumam czemu piszesz że pojemność nie ma znaczenia?Ale przecież masz dostępny wariant z 75kWh. Biorąc pod uwagę niskie zużycie to jak ponad 100kWh w EV6. Popatrz sobie na testy zasięgu i 1000km challenge Bjorna. Pojemność baterii nie ma znaczenia.
Przez te 2mc zrobiłem teslą Y 11tys km i
według mnie pojemność baterii ma duże znaczenie. zużycie kwh/100 i użytkowa pojemność baterii. Głównie przez te dwa czynniki wybrałem Y a nie Q4 etron czy ID.4.
Na dzień dzisiejszy bardzo bym chciał aby Y miał jeszcze większą baterię przy zachowaniu obecnego zużycia.
Albo żeby tak jak pisze sigg ładowanie było jeszcze szybsze.
Chodź przyznam że z tym na szybkich ładowarkach nie jest według mnie źle, 250 km mój Y uzyskuje w 20-25min. Większym problemem jest mała dostępność szybkich ładowarek w niektórych rejonach Polski.
Natomiast jeżeli chodzi o obniżki to liczę że w czwartym kwartale faktycznie się pojawią, bo szukam kolejnego elektryka.
Wybaczcie ale nie wierzę że nowe modele będą tańsze, nawet jeżeli koszty produkcji spadną. Ale obym się mylił 😉