Odbiór 5000km - problemy i rozwiązania

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak... zamiast odebrać 5000 km, odebrałem za 4800 pkt 2000mil. Moim zdaniem słaby deal :).
Aktualnie mam 5200, bo mam te dodatkowe 5000 za polecenie i mogę odebrać 5000km. Razem miałem 10 000 punktów.

Pytanie, czy można odbierać 5000km wiele razy?
Czyli jak odebrałem 2000mil za 4800 to już przepadło i tylko reklamacja --- szkoda bardziej czasu na wykorzystanie niż samych km.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Czyli jak odebrałem 2000mil za 4800 to już przepadło i tylko reklamacja --- szkoda bardziej czasu na wykorzystanie niż samych km.
Kolejny mail wysłany w odpowiedzi na reklamację i leci kolejne 5 dni roboczych. Może do Ząbek pojadę i ktoś mi pomoże?
Zwrot opłaty rezerwacyjnej z pierwszego zamówienia też nadal nie dostałem ale wiernie liczę że w końcu wpadnie

elektryk

Pionier e-mobilności
Kolejny mail wysłany w odpowiedzi na reklamację i leci kolejne 5 dni roboczych. Może do Ząbek pojadę i ktoś mi pomoże?
Zwrot opłaty rezerwacyjnej z pierwszego zamówienia też nadal nie dostałem ale wiernie liczę że w końcu wpadnie
Jak uda Ci się załatwić temat mil to daj proszę znać, widzę że mam bardzo podobną sytuację do Twojej. Czekam też na zwrot rezerwacji 1000 EUR, moja była z 2018 roku, ale przy mnie gość w Katowicach 20tego marca zlecił via Teamsy żeby ją zwrócić (via WWW nie było opcji, bo to było przed powstaniem Tesla Poland), chcieli numer konta bankowego i tyle w temacie wiem. W sumie nie zapytałem kiedy mogę się spodziewać zwrotu. Na sieci (zagraniczne fora) ludzie piszą że od miesiąca do kilku miesięcy to może trwać.

Tam wg mnie brakuje im jakiegoś systemu CRM do takich spraw, z tego co widziałem jak działali przy mnie to Outlook+Teamsy - właściwie to wyklucza później analizę czy są jakieś zaległe sprawy, itd.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Jak uda Ci się załatwić temat mil to daj proszę znać, widzę że mam bardzo podobną sytuację do Twojej. Czekam też na zwrot rezerwacji 1000 EUR, moja była z 2018 roku, ale przy mnie gość w Katowicach 20tego marca zlecił via Teamsy żeby ją zwrócić (via WWW nie było opcji, bo to było przed powstaniem Tesla Poland), chcieli numer konta bankowego i tyle w temacie wiem. W sumie nie zapytałem kiedy mogę się spodziewać zwrotu. Na sieci (zagraniczne fora) ludzie piszą że od miesiąca do kilku miesięcy to może trwać.

Tam wg mnie brakuje im jakiegoś systemu CRM do takich spraw, z tego co widziałem jak działali przy mnie to Outlook+Teamsy - właściwie to wyklucza później analizę czy są jakieś zaległe sprawy, itd.
Też właśnie nie wiem skąd ten problem z zwrotem - zamawiałem w październiki 22 a potem w styczniu chciałem zmienić na Y i musiałem zrobić nowe zamówienie i drugą opłatę rezerwacyjną ale będąc w Ząbkach - i usłyszałem że to potrwa (rozumiem i spoko) tylko że ja już mam zwrot opłaty z tego późniejszego zamówienia bo auto odebrałem więc, tak naprawdę, nie wiem co blokuje zwrot z pierwszego. Co ciekawsze zniknęło to pierwotne z profilu itd. -- Cóż poczekam na zwrot i na te kilometry na rok a nie 6 miesięcy bo już nie mam pomysłów na zwiedzanie co weekend żeby je zdążyć wyjeździć.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Update:
27/07/2023 -- Mail z Tesla i na koncie dodane ok. 1200-1300km brakujące.
Opłata rezerwacyjna z pierwszego zamówienia również zwrócona na początku lipca.
Pierwsze naprawa gwarancyjna - zrobiona, skutecznie.
Nie mam więcej uwag.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Update:
27/07/2023 -- Mail z Tesla i na koncie dodane ok. 1200-1300km brakujące.
Opłata rezerwacyjna z pierwszego zamówienia również zwrócona na początku lipca.
Pierwsze naprawa gwarancyjna - zrobiona, skutecznie.
Nie mam więcej uwag.
Do mnie dzwonili, niby zwrócili km, ale nie wiem ile, Pan mówił, że 5000km...

Dla tych co odebrali mile, kiedy odpalali na nowo referale to dziś dostałem telefon, po kilku miesiącach, że zwracają mi kilometry, Pan powiedział, że 5000km mi zwrócą, ale coś mi się nie chce wierzyć, mam w apce 6200 dostępnych, więc coś dodali na 100%, tylko czy 5000km, czy jak ktoś inny mi powiedział tylko wyrównali 1300km.

W historii nic nie mam.

1690453911670.png

Aktualnie mam 6100

1690453998134.png

Z nowej pulli od Jul 4, użyłem mało:
1690454072773.png

więc wynika z tego, że faktycznie dodali tylko te brakujące ~1300