Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Odbiór tesli - przesunięcie odbioru na kolejny kwartał
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wasp, post: 197644, member: 419"] Cześć Zakładam nowy wątek, może przyda się też innym. Pytanie dotyczy zamówienia dla osoby fizycznej z rabatem procentowym: [B]Czy jest możliwość przesunięcia odbioru na kolejny kwartał (np. styczeń) bez utraty zniżki procentowej na auto z inventory? Sytuacja[/B]: - zamówiłem Y 10 grudnia, ale proponowane wolne terminy odbioru są dokładnie w święta. Jednak wyjeżdżamy i nie chciałbym latać za teslą - jest kilka kwestii dodatkowych np opony zimowe. W tesli nie chcą tego zrobić - zrozumiałe końcówka kwartału. - można wykorzystać zakład oponiarski w okolicy, ale znów to okres świąteczny [B]Opcje:[/B] [LIST=1] [*]można zamówić lawetę na własny koszt. Około 4 zł / km. Trzeba liczyć w dwie strony. [*]wiem, że były sytuacje, ze tesla wysyłała na własny koszt auto lawetą pod sam koniec kwartału. Trzeba by pewnie zaryzykować. Nie jest to opcja pewna. [*]Nie ma opcji odbioru w Poznaniu (stan na 11.12). Tylko Ząbki lub Katowice [/LIST] [B]Rabaty / zniżki[/B] - przesuwając na pewno stracimy darmowy rok ładowania -> tu jest jasność odbiór musi być do 31.12 - czy przesuwając utrzymuje się cenę z zamówienia? Tj rabat procentowy? - jeśli tak to jak długo można to przeciągać? Prośba o opinię osób, które to przerabiały czy da się to zrobić. Jutro zadzwonię też do Tesli i zrobie aktualizacje co oni twierdzą. Jeśli mam stracić wszystkie rabaty, to w sumie wracam do punktu wyjścia i mogę poczekać jeszcze chwilę na Juniper w celu weryfikacji specyfikacji. [B]Aktualizacja:[/B] [LIST] [*]auto zamówione musi zostać odebrane do końca kwartału [*]jeśli przypisany zostanie vin i nie będzie wpłaty to vin zostanie odebrany [*]kwestia rabatów i zniżek: [LIST] [*]tutaj niestety one są przypisane do auta. Więc jeśli przepada vin to zniżki także [/LIST] [*]jest też opcja odebrania Tesli bez rejestracji i zostawienie na parkingu. To jest kwestia już indywidualna do ustalenia. [/LIST] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Odbiór tesli - przesunięcie odbioru na kolejny kwartał