Nie chcieli spróbować? Ja bym kleił, z tego co widzę nie jest to w polu widzenia więc nawet jak lekki ślad zostanie to trudno. A jak pęknie dalej, dopiero wtedy bym zmienił.Z uwagi na zbyt bliską odległość od krawędzi szyby Autoglass rekomendował wymianę szyby przedniej i tak też to się odbyło oczywiście z ubezpieczenia AC
Nawet nie było w polu widzenia pasażera. Kierownik Autoglass stwierdził, że jest za blisko krawędzi i ciśnienie wtłaczanego materiału może spowodować pękniecie całkowite co mogło skutkować lawetowaniem auta do Poznania (najbliższy Tesla Bodyshop).Nie chcieli spróbować? Ja bym kleił, z tego co widzę nie jest to w polu widzenia więc nawet jak lekki ślad zostanie to trudno. A jak pęknie dalej, dopiero wtedy bym zmienił.
Swoją drogą te ubezpieczenia szyb do 5k to pic na wodę fotomontaż. W niektórych ubezpieczalniach przynajmniej można dopłacić różnicę ze swojej kieszeni.
Po pierwsze nie chcialem wyladowac z szyba na kolanach w czasie jazdy a po drugie kazda kontrola to mandat za jazde z peknieta szyba i pewnie punkty karne a no to w szczegolnosci nie moglem sobie pozwolic.Ale że szyba wypadnie lub imploduje że auto od razu na lawetę, czy jak, bo nie rozumiem? 🤣
Tak dopytuje bo mi w poprzednim aucie robili pęknięcie które było jeszcze bliżej krawędzi, podobnie zostałem poinformowany o ryzyku że pęknie całkiem do krawędzi, ale się udało i byłem zadowolony.
Zmieniłeś i jesteś zadowolony to najważniejsze. Na przyszłość - taka szyba Ci nie wypadnie, nawet jak będzie pęknięta wzdłuż i wszerz. A przy kontroli powiesz jak było, do domu Cię puszczą, szansa że trafisz kontrolę a do tego mendę jest nie warta rozważania.Po pierwsze nie chcialem wyladowac z szyba na kolanach w czasie jazdy a po drugie kazda kontrola to mandat za jazde z peknieta szyba i pewnie punkty karne a no to w szczegolnosci nie moglem sobie pozwolic.
Kurczę, nie szło się dogadać i dopłacić tych 900zł po prostu? Trochę lipa, że opłacasz dodatkowe ubezpieczenie od szyby żeby się ostatecznie do niczego nie przydało. Poza tym wzwyżka na ubezpieczeniu za likwidację szkody z AC na pewno będzie większa niż 900zł...[...]oczywiście z ubezpieczenia AC (moje dodatkowe ubezpieczenie na szyby w wysokości 5 tyś. nie pokrywało naprawy więc poszło z AC). Całkowity koszt wyniósł ok. 5900 zł. [...]