Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Odwrócona osmoza , a wlasna woda
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 166028, member: 6"] Pierwsze dwa dni po używaniu raczej podstawowej "osmozy" z filtrem K3 , mineralizatorem i wiadomo membraną. Mam cztery dostępne wody: 1. Wodociągowa 2. Studzienna tylko po filtrze piankowym 3. Studzienna po filtrze piankowym , zmiękczaczu . 4. Jak pkt3 + filtr weglowy 5. Studzienna po piankowym i "osmozie" Najbardziej twarde to wodociągowa i studzienna ok 17 lub czasem więcej st Francuskich , podobnie w Niemieckich jest na granicy twarda/bardzo twarda Idealnie miękka, to po Osmozie Po zmiękczaczu na tabletki NaCl bywa leciutko słonawa i stacja parowa czyli żelazko szybko sygnalizuje zakamienienie (pewnie to jony soli?) Organoleptycznie w próbie jawnej i ślepej najbardziej nam smakuje wodociagowa i studzienna bez zmiękczania. Żona dodatkowo wyczuwa goryczkę w tej poosmotycznej. Ja nie W sumie poprawiła smak wody studziennej po zmiękczaczu i ta woda jest porównywalna do naszej dobrej kranówy, bardziej ją jeszcze zmiękczyła jest OK. Konkluzja: Dla mojej studni OK , dla wody z wodociągów naszych Kołobrzeskich nie warto. Chyba że z filtrem zmiekczającym jak komuś na miękkiej zależy .Mi nie . Mam w nosie pralki itp Gdyby woda studzienna była ciut miększa, to kwestia tylko bakteriologii lub bezpieczeństwa ale to jest do dyskusji. OSMOZA nie dla wszystkich ale faktycznie działa [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Odwrócona osmoza , a wlasna woda