Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
OK, przyznaję się. Zmyśliłem, że facelifting Modelu S zostanie ogłoszony 27 stycznia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Łukasz Bigo, post: 375, member: 23"] Gdy 16 stycznia pisałem o plotkach na temat nadchodzącego faceliftingu Tesli Model S, napisałem, że "zostanie ogłoszony w dniu publikacji wyników finansowych" -> [URL='https://elektrowoz.pl/auta/tesla-model-s-x-i-facelifting-ploteczki-drobny-zostanie-ogloszony-w-dniu-publikacji-wynikow-finansowych/']Tesla Model S / X i facelifting. Ploteczki: Drobny, zostanie ogłoszony w dniu publikacji wyników finansowych[/URL]. Zrobiłem wtedy coś, co podpowiadała mi intuicja, ale co jest karygodne w zawodzie dziennikarza: [B]zmyśliłem[/B] informację o ujawnieniu 27 stycznia. Nie przypominam sobie, żebym trafił na nią gdziekolwiek wcześniej, wszyscy pisali "soon" (porównaj np. [URL='https://www.teslarati.com/tesla-model-s-model-x-refresh-showroom-photos/']TUTAJ[/URL]), jednak wydawało mi się to logiczne i spójne, że publikacja wyników finansowych jest idealnym momentem na przedstawienie czegoś nowego. [B]Dziś, po fakcie, wydaje się to całkowicie oczywiste[/B], ale wtedy przeżywałem lekkie męki, bo zmyślanie to największy z grzechów dziennikarza. Każdego. Oczywiście, możemy "plotkować", "spodziewać się" czy "spekulować", tyle że nawet wtedy jest to stąpanie po kruchym lodzie. Bo "spekulowanie" wchodzi w nawyk, a im większa trafność "spekulacji", tym bardziej ktoś zaczyna uważać się za wyrocznię. Co zawsze kończy się bolesnym upadkiem. :) Piszę o tym z jeszcze jednego powodu, na który zwrócił mi uwagę Czytelnik: zauważcie, że było mnóstwo informacji o tym, co się zmieni po faceliftingu. Wiele z nich pochodziło od "pracowników Tesli" czy "osób bezpośrednio związanych z produkcją". I wygląda na to, że wszystkie były tylko przypuszczeniami. Nikt, ale to [B]NIKT nie zająknął się nawet słowem o najgłośniejszej modyfikacji: wolancie zamiast kierownicy. [IMG]https://elektrowoz.pl/wp-content/uploads/2021/01/Tesla-Model-S-Plaid-WNETRZE.jpg[/IMG][/B] O, to chyba tyle moich [I]confessiones[/I]. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
OK, przyznaję się. Zmyśliłem, że facelifting Modelu S zostanie ogłoszony 27 stycznia