Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
OPEL
Inne modele i pozostałe pytania
Opel Grandland Electric - pierwsza jazda. Pytania?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Łukasz Bigo, post: 185695, member: 23"] Nie ma :( Jest natomiast wygląd platformy w wersji z napędem na obie osie, czego dotychczas przy Oplu Grandlandzie nie sygnalizowano. Dosłownie przed sekundą usłyszałem, że wersja e-All Wheel Drive (e-AWD) będzie w 2025 roku :) [ATTACH type="full" alt="Opel Grandland Electric AWD.jpg"]21217[/ATTACH] Co mi się nie spodobało po pierwszych 20 kilometrach: [LIST] [*]brak nawigacji na HUD-zie, [*]nie znalazłem sumarycznego zużycia energii na licznikach (ale może jeszcze się nie doklikałem, bo tylko jechałem), [*]nie ma elektrycznej regulacji siedzisk (przeżyję), [*]"peugeotowatość", kierownica jest ustawiona tak nisko, że mam wrażenie, że siedzę w Peugeocie. [/LIST] Co mi się spodobało: [LIST] [*]siedzenia; tak wygodne, że po ich ustawieniu zapomniałem o ich istnieniu - zwykle w innych samochodach dopasowanie trochę trwa, [*]wstępny zasięg; przejechałem ~20 km i straciłem około 3 procent baterii; jechałem bardzo spokojnie, lotnisko Frankfurt -> Ruesselsheim, [*]świetna wyrazistość ekranu. [/LIST] Poza tym wygląda na to, że bateria 82 kWh zawitała do gamy na stałe. Ja jechałem 73 kWh. [IMG]https://forum.elektrowoz.pl/attachments/opel-grandland-electric-parking-jpg.21219/?hash=12cb34f2a6ef0ce636185d7e759655e5[/IMG] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
OPEL
Inne modele i pozostałe pytania
Opel Grandland Electric - pierwsza jazda. Pytania?