Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Opony całoroczne a wrażenia z jazdy - dużo gorzej?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="solik, post: 54188, member: 421"] Korzystajac z okazji duzego rabatu na opony Pirelli skusilem sie na Cinturato AllSeason SF2 do TM3 SR+. Auto czesto jezdzi w nocy a juz we wrzesniu temperatury po 10*C nie sa niczym niezwyklym. Poki co wrazenia pozytywne, jest znaczaco ciszej (2 dBa mniej) niz na fabrycznych Michelinach Pilot Sport 4 (pomimo ze maja w srodku gabke - nie wiem co ona robi ale napewno nie wycisza). Auto na tyle sie wyciszylo ze nie tesknie juz za BMW i4, zaluje ze dawno nie pozbylem sie fabrycznych opon. Mialem kiedys Michelin CrossClimate ale przy 70 km/h robily dziwny szumo-rezonans, teoretycznie 2 generacja juz tego nie ma ale ja sie zrazilem i postawilem na cos innego. Z wad ktore wymienila wulkanizacja - Pirelli maja jakas technologie Seal (widac to od srodka opony - dodatkowa warstwa jakby uszczelniajaca) i naprawa uszkodzonej opony jest znaczaco utrudniona a czasem nawet moze byc niemozliwa. Nasi zachodni sasiedzi masowo pakuja wlasnie wymienione Pirelli, Michelin CC2 oraz Goodyear 4season do TM3 i wiekszosc jest zadowolona nawet w rejonach gorskich. Dodatkowa wada - fabryczne opony bardziej chronia rant felgi, tutaj on delikatnie wystaje ale ja nie mam tendencji do obcierania felg (mialem w aucie 3 lata felge 20" i nie miala ryski) wiec mi to lotto. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Opony całoroczne a wrażenia z jazdy - dużo gorzej?