Opony zimowe 18"

wiktor

Posiadacz elektryka
ja się będę upierał, że wina wulkanizatora, albo wady opon. To, że byłeś u trzech nic nie zmienia, kiedyś miałem podobny problem i innym aucie i też wulkanizatorów było wielu, a tylko jeden potrafił i wyważył.
Tym bardziej, że ta prędkość 80-120 typowa dla problemów z wyważeniem, defektem opon.
spoko, ale nie mam czasu na takie zabawy serio. W tym roku ten dźwięk jest niesłyszalny.

eimi

Pionier e-mobilności
A właśnie zamówiłem podobno "premium" Pirelli all season sf3 za 2750zł, więc nie bardzo rozumiem różnice w cenię na korzyść Pirelli.

Mam w obu teslach FlexClimate (18" w TM3 i 19" w TMY) i do tradycyjnych zestawów lato/zima nie wrócę przy przebiegach rzędu <25kkm rocznie. Ile to jest mniej pieprzenia się ze zmianą i przechowywaniem. W dodatku na mokrym w okolicach zera pracują lepiej niż zimówki. Z całorocznych póki co najlepsze opony do Tesli.

Last edited:

Jeffero

Zadomawiam się
No i przekonaliście mnie, tym bardziej że widzę Pirelli SF3 niby jest do elektryków, ale tylko wybrane rozmiary. W teslowym rozmiarze ma jedynie "seal inside", "elect" już nie. Teraz tylko nigdzie FlexClimate 235/45/18 znaleźć nie mogę w sensownej cenie, widze tylko 1k za sztukę :( .

inter

Pionier e-mobilności
No i przekonaliście mnie, teraz tylko nigdzie FlexClimate 235/45/18 znaleźć nie mogę w sensownej cenie, widze tylko 1k za sztukę :( .
Od jakiegoś czasu są problemy z dostepnością. Ja czekałem prawie 2 tygodnie w październiku.
Stąd mam wrażenie, że opona się przyjęła na rynku.

eimi

Pionier e-mobilności
Od jakiegoś czasu są problemy z dostepnością. Ja czekałem prawie 2 tygodnie w październiku.
Stąd mam wrażenie, że opona się przyjęła na rynku.
No i przekonaliście mnie, tym bardziej że widzę Pirelli SF3 niby jest do elektryków, ale tylko wybrane rozmiary. W teslowym rozmiarze ma jedynie "seal inside", "elect" już nie. Teraz tylko nigdzie FlexClimate 235/45/18 znaleźć nie mogę w sensownej cenie, widze tylko 1k za sztukę :( .
Ja też miałem problem je zamówić w sensownym terminie i zamówiłem telefonicznie w studio opon (znalazłem ich przez allegro ale poza allegro było 50zl na oponie taniej) i mi sciągnęli w 5 dni gdzie Oponeo albo sklep opon mieli napisane 10-14 dni - wysyłka bezpośrednio z magazynu hankooka w niemczech na mój adres więc nie wiem jakby było z ewentualną reklamacja ale zaryzykowałem