Opony zimowe - czy koła? Jak i gdzie zmieniać[Rzeszów]?

tomik

Zadomawiam się
Takie pytanie do właścicieli - co Waszym zdaniem lepiej zainwestować, w same zimowe opony, czy jednak pełne koła z felgami od Tesli?

A drugie pytanie - gdzie zmieniacie opony - tutaj pewnie bardziej do mieszkańców Podkarpacia? Bo w jednym zakładzie powiedzieli że oni nie zdejmą tych kołpaków bo raz je połamali :D

Z tego co słyszałem warto kupić jakieś podpórki - ze względu na baterie?

jgal

Posiadacz elektryka
Podpórki można kupić, choć ogarnięty zakład sobie poradzi bez nich. Co do kołpaków to sugeruję nauczyć się je zdejmować samemu (są filmiki na youtubie) i zdjąć przed wizytą

domas7

Zadomawiam się
Aparo na Langiewicza - mają Teslę Model 3 Long Range, więc istnieje prawdopodobieństwo, że wiedzą jak ściągać kołpaki ;)

Ja będę u nich zmieniał koła, przy czym kupiłem sobie już felgi i czujniki, a oni mają mi już załatwić opony (ja mam perfa i mojego rachunku wyszło, że nie wiele więcej dopłacę do kompletu kół 19" w stosunku do samych opon 20", gdyby wyszło dużo taniej same opony - szedł bym w opony). Korygowałem też u nich geometrię.

neq

Zadomawiam się
Panowie a znacie jakiś sprawdzony zakład w Trójmieście, który ogarnie zmianę opon, bez zbędnych przygotować i instruktarzu wulkanizatora.

usrobo

Posiadacz elektryka
Nie pojmuje tego mitu wymiany opon w tesli, rozumiem bugatti, ale tesla? podnosisz auto, sciagasz kołpak, odkręcasz śruby, wymienasz gumę, wyważasz koło, zakładasz koło na auto, zakładasz kołpak, opuszczasz auto. PANOWIE !! to nie jest rocket science !! ja wyminilem opony u lokalnego wulkanizatora bez problemu !

Jusand

Posiadacz elektryka
Panowie a znacie jakiś sprawdzony zakład w Trójmieście, który ogarnie zmianę opon, bez zbędnych przygotować i instruktarzu wulkanizatora.
Ja wymieniam pod Gdańskiem w Różynach TOMDAR, ogarniają bez problemu, choć ja mam podkładki zawsze że sobą.