Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Opony zimowe do Tesla Model Y
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="XYZ, post: 58973, member: 1183"] Czytałem instrukcję:oops: i jest tam mowa, że czujniki TPMS, nawet oryginalne, powinny zostać zaprogramowane w serwisie.....czy to prawda ?? Daj sobie spokój z dedykacją, kup markowe premium w rozmiarze fabrycznym. Dla Y to zakres 19-21 cali, czyli nie powinieneś stosować jednak 18-tek bo przy ew. "bim-bam-bom" każdy Rzeczoznawca-Szkodownik wychwyci ten szczegół, a jak wiesz zapewne, ubezpieczyciele tylko czekają na taki kąsek. Poza tym , gdy wertowałem w danym rozmiarze opony, to większość jest dla aut marek spalinowych premium , a takim w sensie premium jest i Tesla (co by nie powiedzieć:)), więc myślę, że bez problemu opony o najwyższych parametrach sprawdzą się w TMY czy TM3. Zauważyłem również, że w większości tych opon , wpisał się konkurent czyli Fordzina Mustang Mach E, auto jak auto(nie będę komentował bo jechałem i już mi wystarczy), niemniej jednak jest tak samo ciężki jak Tesla i pewnie czy chce czy nie to wymaga również opon premium, podobna sytuacja z felgami dla TMY, zalecona szerokość 9,5 cala i odsadzenie ET 45 to bardzo wymagający rozmiar, co jak sądzę, również bierze się z ciężaru auta i tutaj znowu znajdziesz wpisaną Teslę oraz Fordzinę. Jednym słowem nie dajmy się zwariować, pomijam już fakt, ze zapytany Tesla Service o opony, odpowiedział po miesiącu........oczywiście, mógł także odpowiedzieć dopiero wiosną 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Opony zimowe do Tesla Model Y