Opony zimowe R19

eimi

Pionier e-mobilności
Sound Absorber - hmm czy 70 dB z tą funkcją a bez niej to będzie inne 70 db? No nie wiem
Oczywiście że tak. 70db masz hałas mierzony na zewnątrz i jest to pik dla nieznanej częstotliwości a pianka wytłumia niskie częstotliwości więc wewnątrz na pewno będzie mniej "buczenia".

spietrza

Zadomawiam się
Żadna nie ma uszczelnienia. Obie z homologacjami do Mercedesa.
Kup sobie z wyciszeniem i przeznaczeniem do EV:

Pirelli Winter 2 wypada dużo lepiej. Cichszej nie widziałem a parametry AA to już klasa najwyższa.

ELuk

Pionier e-mobilności
Co do pianki to nie jest to oczywiste.
Mam 2 komplety Michelin, lato z pianką, zima bez pianki, no i zimowe są wyraźnie cichsze.
PS4 i A5

Last edited:

mk2207

Zadomawiam się

Pirelli Winter 2 wypada dużo lepiej. Cichszej nie widziałem a parametry AA to już klasa najwyższa.
Skusiłem się właśnie na te, zakładam po weekendzie to się okaże jak się sprawują.
Zakupiłem tu:

Szybka dostawa, opony DOT2624

eimi

Pionier e-mobilności

ksiazezbajki

Zadomawiam się

mk2207

Zadomawiam się
O i w ten sposób płynnie przeszliśmy z opony hankook za 800 zł do pirelli za prawie 1300 zł.
To oczywiste, że będą lepsze przy aż takiej różnicy w cenie.
Tyle, że to do jazdy z małymi przebiegami w koło komina na miastowych ulicach.
Ale ja tylko opisałem co sam wybrałem i podzieliłem się linkiem do opony za 1157zł a nie prawie 1300zł... Osobiście uważam, że oszczędzanie na oponach przy takiej wartości samochodu nie jest rozważne.
Ale każdy sam za siebie decyduje 😁
Ps. Ja płaciłem 1133zł za sztukę, ale od około 2 tygodni ten model akurat drożeje.

faktory

Fachowiec
Ostatecznie podjąłem Pirelli P Zero Winter 2 (TMY) i tak porównując na świeżo jazdę do wulkanizacji na Hankookach i powrót już na Pirelli to wydają się być cichsze. Widzę też, że ten model opon szybko drożeje.

1731072328985.png