Tam są dwie opcje, czym się różni Pirelli P ZERO WINTER 2 255/45 R19 za 1173,00 od tej za 1159,00?Skusiłem się właśnie na te, zakładam po weekendzie to się okaże jak się sprawują.
Zakupiłem tu:
Szybka dostawa, opony DOT2624
Z tego co widzę terminem wysyłki. Te tańsze mają 2-3 dni, a droższe 24hTam są dwie opcje, czym się różni Pirelli P ZERO WINTER 2 255/45 R19 za 1173,00 od tej za 1159,00?
Tak. Z całorocznych są fajne w tym rozmiarze Michelin ale mają wpolczynnik prędkości "tylko" do 210 km/h (H)Tak swoją drogą dziwne - w rozmiarze 19" zarówno zimówki jak i letnie można znaleźć ciche. Ale dobrych całorocznych w tej głośności, jak na lekarstwo wciąż.
Miałem na myśli te.Dobrze że wcześniej mnie o tym nikt nie poinformował - bo jakbym miał wcześniej taką informację, to bym nie kupił posiadanych V=240 km/h.
Przy czym one wcale nie są wybitnie ciche, niestety.
Czyli jak ktoś sobie kupi takie z H to na tył powinien nakleić naklejkę ograniczenia prędkości do 210 km/h?Zasadniczo - w myśl przepisów - możesz takowe kupić. Tylko nie wolno przekraczać ww. prędkości oraz nie mam pewności czy czasem naklejka dodatkowa (ograniczenie prędkości) gdzieś w/na aucie nie jest wymagana (kiedyś była).
Jeśli nośność jest właściwa i prędkości nie będziesz przekraczać - możesz kupować. Taki wyjątek prawny dotyczy właśnie zimówek i całorocznych - letnie są wyłączone z tego wyjątku.![]()