Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Optymalna temperatura w garażu a grzanie baterii przed wyjazdem.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 196900, member: 2916"] Zrobiłem kolejny test, wczoraj wieczorem po wstawieniu auta do garażu bateria po jeździe miała 17C i 30% SoC. Harmonogram ładowania jak poniżej [ATTACH type="full" alt="1733733284814.png"]22654[/ATTACH] Czyli zacznie ładować tak, żeby o 6.00 skończyć z poziomem 55% (tyle mam ustawione). Przygotowanie baterii [B]wyłączone[/B]. Ładowanie się załączyło o 4.05 w nocy, temperatura w garażu 12.5C, ładowanie się skończyło tuż przed 6.00. Poniżej log z ładowania z teslamate [ATTACH type="full" alt="1733733459648.png"]22656[/ATTACH] Rano o 8.12 s3xy knob pokazywał temperaturę baterii 22C [ATTACH type="full" alt="1733733499339.png"]22657[/ATTACH] Sama tesla raportuje temperaturę otoczenia 13C [ATTACH type="full" alt="1733733523669.png"]22658[/ATTACH] Sprawdziłem licznik - nie pobrał więcej energii niż to zarejestrowane przez teslamate. Czy ktoś może wytłumaczyć o co tu chodzi? Albo przetestować u siebie i zobaczyć czy ma podobne rezultaty? Niestety w teslamate nie mam podglądu temperatury baterii, muszę to sprawdzać w aucie z s3xy commandera, więc nie wiem jaką temperaturę miała bateria o 4 rano jak rozpoczynało się ładowanie, ale na pewno to było coś pomiędzy 13C a 17C. Nie wiem też jaką miała o 6 rano, ale jak o 8 było to 22C to o 6 mogło być tylko więcej. Jakby nie patrzeć mi wychodzi że 2 godziny ładowania AC podgrzały baterię o minimum 5C, a pewnie to było bliżej 10C. Hm? Na takiej ciepłej baterii jak wyjeżdżam do pracy to mam wyraźnie niższe zużycie, z 10-20% bym powiedział (trasa 10km temp zewn 3C). Słucham pomysłów o co tu chodzi albo co robię nie tak. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Optymalna temperatura w garażu a grzanie baterii przed wyjazdem.