Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Osłona przeciwsłoneczna pod dach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Gandalf, post: 44906, member: 392"] Do używania na co dzień to raczej nie bardzo, bo nie po to bozia dała szklany dach by go zasłaniać, ale bardziej chodzi mi o wyprawy wakacyjne gdzie samochód często będzie stał w słońcu po środku niczego. Chętnie w sumie przeprowadzę testy :-) Ale dla dobra ludzkości (żartuję, głównie to dla mojej własnej ciekawości) to ja bym przy okazji chciał sprawdzić jak się ma to moje ustrojstwo do tego co oferuje oryginalnie Tesla. Ja kupiłem od TEMAI te dwa gadżety: 1. [URL='https://eu.temai.tech/collections/model-3/products/2021-model-3-glass-roof-sunshades?ref=KMc8b3Xg']2021-2022 Model 3 Glass Roof Sunshades[/URL] - 80,1 EUR* 2. [URL='https://eu.temai.tech/collections/model-3/products/model-3-y-front-windshield-sunshade?ref=KMc8b3Xg']Model 3/Y Front Windshield Sunshade[/URL]- 31.5 EUR* Ten pierwszy, którego dotyczy wątek to ichni ekwiwalent [URL='https://shop.tesla.com/en_au/product/model-3-glass-roof-sunshade']Model 3 Glass Roof Sunshade[/URL], ale to nie jest kopia 1:1, a dokładne różnice chętnie poznam, gdyby posiadacz Teslowego przebywał gdzieś w okolicach Katowickich Superchargerów. Pierwsze co się rzuca w oko, to to, że to co mam jest przeznaczone do TM3 2021+ z Chin. Skąd ograniczenie? Nie wiem. Teslowy kosztuje $115 front + $140 tył, przy czym tył schodzi do końca szyby, a w TEMAI pod koniec jest miejsce na potrzeby widoczności lusterka wstecznego. I tu druga różnica, TEMAI daje czarną winylową ceratę na magnesiki, którą zakłada się między dachem a siatką. Wstępnie prezentuje się super (pierwsze wrażenia z garażu, ocena może się zmienić). A to składanie w motylki (a szczególnie rozkładanie) to prawdziwa inżynierska magia ;-) W komplecie jako bonus są jeszcze dwa trójkąciki do zasłonięcia tych bocznych małych szybek z tyłu i ... no nie wiem, ja bym chyba je wyrzucił ;-) No i mając do wyboru to $115+$140=$255, a 80.1€ to wolałem sobie jeszcze dołożyć ceratę na przednią szybę (o tym za chwilę) i nadal jest to $225 vs 112€ przy czym w pierwszym przypadku to 404 bo polskiego sklepu Tesli nadal nie ma, a za kuriera z Wiednia czy Berlina musiał bym zapłacić. TEMAI ma darmową i dość szybką dostawę. Ale sasinowozem (pocztą polską). Teraz drugi przedmiot, który w sumie wzięty z ciekawości oraz "a bo to i tak nadal wyjdzie 2x taniej niż sam dachowy w Tesli". Jeszcze nie rozpakowałem, ale sensowność tego oceniam już na wstępnie na mocno wątpliwą. Może to pomoże na to hardkorowe nagrzewanie się tabletu po długim postoju w słońcu? [SIZE=3](* dodam drobnym druczkiem, że materiał zawiera linki referencyjne 10% z kuponem GANDALF dla kupującego 5% dla mnie - ale jak już wspomniałem, nie jestem pewien hot or not, więc lepiej przed klikaniem mocno się zastanowić, nie mniej pinokio byłby dumny, że Chińczycy dzielą się z nami 15% swojego dobytku)[/SIZE] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Osłona przeciwsłoneczna pod dach