Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Oszczędność energii w domu - ciepła woda i izolacja podłogi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Grzesiek, post: 129295, member: 2187"] z własnego doświadczenia śmiem stwierdzić, że termos to nie takie dobro. Fundament ma przewagę bo ma straty. minimalne, ale jednak są. Zimą i tak łatwo jest dogrzać. A latem nieco łatwiej schłodzić. Chodzi tylko o podłogę. Warto mieć tam jakiś mostek. [B]CHYBA[/B], bo żeby to empirycznie przetestować potrzebny by był taki drugi dom z taka opcją :) Ale, nie jest źle. Na świeta w zeszłym roku przy -5 ogrzewanie w ogóle nie było potrzebne przez 7dni pobytu nie włączyło się ani razu. A nawet uchylano okno, bo było zbyt ciepło. Same zyski bytowe tylu ludzi wystarczały z nawiązką. W moim przypadku... nie ogrzewanie jest problemem a tylko CWU :) tego nie przeskoczę, trzeba je grzać. edyt. Nie no chłodzenie latem to też pikuś :) To co pisałem 700kWh na Klimatyzator to zawiera również chłodzenie. Po prostu chyba jednak marudzę, mam fobię na dążeniu do jak największej samowystarczalności a każde aktywne chłodzenie/grzanie mnie denerwuje :) Więc pewnie jest tak, że przesadzam. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Oszczędność energii w domu - ciepła woda i izolacja podłogi