Otwieranie Tesli dotykowo telefonem z NFC

Bronek

Pionier e-mobilności
Cud. Wiem, ze nie było wcześniej Tesli w opcjach NFC. Mam stary telefon Samsung A5/6? Chyba?
Grzebałem w ustawieniach jak bawiłem się Mocroidem tworząc różne makra i dla Tesli i dla domu.

O tym inni też widzieli
https://www.reddit.com/r/TeslaLounge/comments/ilcni1

Last edited:

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Więc powinno działać z wyłączonym BT a włączonym NFC.
Edit: Działa 😎 Nic nie przestawiałem, nie konfigurowałem. Apki ostatnio używałem wiele godzin temu.
(Android10@Huawei)

keyfob i tak moim wybawieniem

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Świetne odkrycie @cooler 👍
Do teraz jestem w szoku że ktoś wpadł na pomysł na taką niesamowitą funkcjonalność, jednocześnie jak bardzo intuicyjna jest to funkcja - bo po prostu coś mi w głowie powiedziało:
"Tesla jest dobra, wie co dobre dla Ciebie, więc przyłóż telefon do słupka i na pewno zadziała!"
i... Zadziałało!
Qurde, nie dość że nie mogę już znieść jazdy moimi innymi 4 samochodami, to za chwilę zamiast zimnej kalkulacji przed zakupem następnego samochodu stanę się fanbojem Tesli twierdzącym że Elon to bóg i nigdy się nie myli, a jego 2 tygodnie to naprawdę 2 tygodnie tylko my nie jesteśmy godni i odczuwamy to źle. I następnym samochodem będzie Tesla Cybertruck.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Dorzucilem tryb samolotowy i działa jw. łącznie z jazdą. Do tej pory po wyłączeniu BT był komunikat ze straciłem zdolność do bezkluczykowego odpalenia. Teraz nie ma, czyli dosyć niedawno to wprowadzili

Ad zmiany i funkcjanalność Tesli + fanbojstwo
:) to teraz sobie wyobrazić, jakie mieli emocje i wdzięczności ci co doświadczyli zmian od początku?
Pies mode, dla dzieci, epedal ...i dziesiątki innych zmian . Teraz jak patrzę , to wydaje mi się , iż kiedyś było ubogo i największą charakterystyczna innowacyją wg. sceptyków było pierdzenie.

Gdyby tak na rok przestać jeździć, to potem wsiadamy do zupełnie innego samochodu.
Teraz to wszystko już lekko zwolniło, bo chyba z ten system dochodzi już do s2oich granic?
Ale pewnie się mylę?. K... wa jaki trzeba mieć porąbany łeb, aby nie tyle to wymyślić ale wprowadzać! Najgorsze z pytań i wątpliwości do przezwyciężenia , to powszechne i odwieczne :"Po co?

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Po co? To jedno z najgorszych pytań dla ludzi z szerszym spojrzeniem na świat.
Po co samochód jak jest koń, itd.
A już robienie czegoś dla niegroźnej zabawy lub po to by było, a jeszcze nie ma, jest dla wielu fanaberią.
Po co ten wielki ekran? A juz wielu z największych ładuje ich po kilka.